MF 2006 - Deltävling 2

Dags för Karlstad att ta över schlagerpinnen och här är mina omdömen om kvällens låtar:

Magnus Carlsson - Lev livet
Oj vilka förväntningar jag hade på denna låt. En låt av Glenmark/Strömstedt med Magnus Carlssons röst. Tyvärr når den inte ända upp till höjderna, men visst är den stabil. Växte under andra lyssningen, vilket ju inte är en fördel när de mesta röstarna bara hör låten en gång...

The Elephantz - Oh yeah
Okej, kära elefanter. Det här känns ju som någonting blandat ur de allra tråkigaste sounden från 90-talet och det gör låten totalt intetsägande och meningslös. Varför måste sådana här försök till låt kvoteras in istället för låtar som är intressanta och har något att komma med?

Sonya - Etymon
Nähä, har du jobbat mycket med Shirley Clamp? Det märks ju inte ett dugg...Nä, slut på ironin, det här är exakt samma sak som Clamp försöker få till i sina låtar. Det platta dunket i bakgrunden känns så uttjatat och refrängen känns totalt befriad från orignalitet. Pling, vad har du gjort?

Östen med resten - Ge mig en kaka till kaffet
Kan man annat än älska en låt som innehåller namnet Zlatan i refrängen? Östen med resten har gjort det igen, de kommer med en låt som kommer springa, eller rättare sagt jogga i maklig takt till finalen. Att de också har stått för suveräna scenshower i sina två senaste bidrag gör mig nyfiken på hur de ska överträffa det ikväll, det har ryktats om ståbas-akrobatik...

Pablo Cepeda - La chica de la copa
Mannen som körade bakom Mendez har äntligen fått chansen att stå på egna ben. Låten han tävlar med är dock inte riktigt hundra, trots den bitande refrängen som lånar eller rättare sagt brutalstjäl från hela Ricky Martins produktion. Blir det Andra chansen tro?

Kikki Danielsson - Idag & imorgon
Hon är tillbaka! Med en superschlager signerad herr G:son och med en refräng som fullkomligt kommer välta ner Löfbergs Lila Arena och bara scenshowen blir enkel och stilfull så gör Kikki sällskap med Östen och resten i Globen. Kikkis röst är magisk och hypnotiserande som alltid.

Niclas Wahlgren - En droppe regn
Det snygga efternamnet till trots: Det här är fullständigt illa. Ska man göra en ballad så ska man göra det snyggt. Det här blir bara en halvmesyr som kommer bli helt osynlig efter Kikkis bidrag. Jag frågar mig igen: Pling, vad har du gjort?

Velvet - Mi amore
Det här är bra! En sorts mix mellan Ruslana, Sertab och en gammal 80-talsklassiker som jag inte kommer på namnet på. Velvets säregna röst gör också sitt till och kommer vara snubblande nära final ikväll, men det blir nog Andra chansen.

Min slutliga rangordning blir som följer:
1. Kikki Danielsson
2. Östen med resten
3. Velvet
4. Magnus Carlsson
5. Pablo Cepeda
6. Sonya
7. Niclas Wahlgren
8. The Elephantz

Kommentarer
Postat av: raukan

har du hört nanne grönwalls låt många karlar lite tid? GRYMISCH!

2006-02-26 @ 01:07:29
URL: http://raukan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0