Äntligen hemma!

Borta bra, men hemma bäst. Det stämmer alltför väl för mig. Jag är alldeles för hemkär av mig. Men jag har haft en rolig upplevelse i England som jag kommer minnas med ett leende på läpparna.

Nu är jag tillbaka i vardagen igen med plugg, teatergrupp, styrelsemöten etc. Och mindre än en månad till jul, så det blir väl julklappsrusch snart. Jag har i alla fall en present klar redan ;-)

En dag kvar..

En dag kvar tills jag kan fa duscha hur lange jag vill..
En dag kvar tills jag far sova i min egen sang..
En dag kvar tills jag far laga egen mat..
En dag kvar tills jag slipper alla avgaser..
En dag kvar tills man far flyga hogt upp i luften..
En dag kvar tills man kommer hem.

Min startelva i EM

Ok, nu blir det mycket fotbollssnack igen, men det far ni tala ;-)

Sa har skulle jag vilja att Sverige staller upp i sommarens EM, med en 4-2-3-1-uppstallning:
Isaksson
Concha-Mellberg-P.Hansson-Edman
Linderoth-A.Svensson
Elmander-Kallstrom-Ljungberg
Ibrahimovic

Kanske nagot vagat, vad tycker ni? :-D

Mycket riktigt..

I dagens GT kan man lasa om att en sa stor forandring som att andra laget Visby IF Gutes namn till FC Gute ar sa pass stor att man maste ta upp fragan pa ett arsmote innan forandringen kan ske.
Borde inte styrelsen ha tankt pa detta innan man skred till verket?
Hur som helst kommer nu ett extra arsmote att hallas, men vad tjanar det till att ga dit och gora sin rost hord for att fa "andra tillbaka" till Visby IF Gute? Denna "tillbakaandring" skulle ju bara skada klubben annu mer, framfor allt ekonomiskt, eftersom man redan gatt ut med sponsoravtal, ny logga etc.
Som Visby IF Gute-supporter kanner jag mig oerhort krankt och ledsen over styrelsens klumpighet. Tyvarr verkar inget kunna goras at saken..

Spannande morgondag.

Imorgon kommer bli en valdigt spannande dag.
England moter Kroatien och maste fa minst 1 poang med sig, om nu inte Andorra rycker upp sig och slar Ryssland (haha).
Sverige moter Lettland och for att vara helt ute ur EM maste man forlora samtidigt som Nordirland vinner over Spanien. Oddsen for att bada dessa resultat ska komma ar hoga, men samtidigt finns ju chansen dar..
Det kommer bli nagra svettiga timmar framfor teven.. But I love it! :-D

En varldskandis, minsann!

Igar var vi i Cambridge for rundvandring och spankulerande och 5 av oss fick se en riktigt kand person rulla fram pa gatan. Ja, han rullade faktiskt, denne Stephen Hawking, som jag bara har sett pa The Simpsons och som jag inte har alltfor stor aning vad han ar kand for. Men nu har jag i alla fall sett honom livs levande. Lite smacoolt, eller vad? :-P

Bara 6 dagar kvar.. Sen ater hemma i kalla Norden. Trevligt att man kommer hem lagom till CSN-pengarna i alla fall ;-)

Expressens hjalte.

Det finns endast en positiv sak med Expressen: Mats Olsson. Sportkronikoren som alltid levererar. Las bara dagens inledningsord:

Det är av barn, fyllon och Erik Edman man får höra sanningen.

Briljant!

Independent schools..

Idag besokte vi en akta engelsk privatskola dar foraldrarna pungar ut med i runda slangar 250.000 kr om aret for att ens barn ska ga dar. Bara den tanken gjorde mig smatt illamaende under informationen, men sen fick vi ga ut i olika klasser och inse att aven overklassbarn ar barn. Jag gick pa en biologilektion med en briljant larare som holl en rolig lektion som tog upp bade overvikt, blodtryck och naringsfakta. Det roligaste var nar eleverna blev uppmanade att "Listen to your heart" med stetoskop och nagra borjade sjunga pa just "Listen to your heart". Jag var inte sen att papeka for min vagvisande elev att det var en svensk lat de hade sjungit pa ;-)
Jag ar glad over att fenomenet privatskolor inte ar lika utbrett i Sverige, for tank om man genom hela sitt liv bara skulle umgas med manniskor med samma klass och liknande bakgrund. Hur berikande ar det pa en skala?

Snart ar jag hemma..

Det kanns som att majoriteten av var grupp lider av stor hemlangtan, aven jag inkluderad. Vi raknar langsamt ner dagarna tills vi ska aka hem. Det varsta ar att vi ar helt lediga dagen innan vi ska aka, men anda sa aker vi dan efter.. Fatta vad man kommer ha trakigt den dagen! Man far val gora det basta utav det :-)
Annars da? Vi har lektioner varvat med egen undervisning och skolbesok. Vi besokte en jattebra skola i torsdags, sa det ska bli kul att se om privatskolan vi ska till pa onsdag kan bracka det. Pa lordag aker vi till Cambridge for lite turistande, men annars ser veckorna likadana ut.
Ska bli skont att fa komma hem och duscha hur lange man vill, ga upp nar man vill, ata sin egna mat..
12 dagar kvar :-)

Forbannad igen..

Hej hej, bakatstravaren har igen..

Pa samma sida laser jag att Romateatern nu overger Shakespeare for att nasta sommar spela Gogol.
Alltsa, varfor?
Tva revolutioner inom samma dag och jag kan inte gora nagot at det. Bajs!

FC Gute?

Ibland blir man bara forundrad. Sitter och surfar runt har i Canterbury och far fram nyheten att klubben i mitt hjarta, Visby IF Gute, helt plotsligt har bytt namn for att numera heta FC Gute.
Jag var forst tvungen att kolla om det verkligen var 7 november och inte 1 april, men tydligen ar denna nyhet helt riktig. (Bara att ga in och kolla: http://www.visbygute.se/)
Jag forstar styrelsens tankar bakom hur de vill forandra arbetet och tanka mer langsiktigt, det staller jag mig helt bakom! Men FC Gute? Missade styrelsen uppstandelsen kring floppen FC Gothia? Kommer klubbmarket att se ut som det gor pa hemsidan? Var hamnar klubbkanslan? Finns det over huvud taget nagon namnforandring (forutom FC Kopenhamn) som har gett resultat? Hur forankrat ar detta bland klubbens medlemmar? Jag tycker det ar valdigt konstigt tankt att gora en sa pass drastisk forandring som att andra klubbnamn utan att ta upp fragan pa ett arsmote..

Men vem vet, det har kanske kommer bli en succe? Kanske det, men klubben Visby IF Gute har ront stora framgangar tidigare utan att behova andra namn. Det ar ju sjalva arbetssattet man maste titta pa i forsta hand..

Ibland ar jag en riktig bakatstravare alltsa :-P

Rapport fran England

Nu sitter jag i datasalen vid Canterbury Christ Church University och invantar den stora matchen Arsenal-Man United som ett gang fran klassen ska se pa nagon lokal pub.
Vadret ar fantastiskt, vi satt pa en pubs uteservering tills klockan var over 22 igar! Det ar bara att njuta sa lange det varar, det blir ju vinter har ocksa sa smaningom.
Jag bor hos en lite aldre dam som jobbar som hundtvattare (sager man sa?) och hon har sjalv 5 egna hundar. Jag delar vard med en japanska och vi har strikta duschtider (engelsman ar snala, sa enkelt ar det).
Forst var vi 4 dagar i London, en stad som har sina sidor, men det racker absolut med att bara vara dar ett par dagar. Canterbury ar mycket mysigare, nastan som Visby med ringmur och allt!
That's all for now, smell you later! ;-)

RSS 2.0