Bloggparti.se

Efter tips från kanslist/JunisFS-Jennys blogg (http://grusimaskineriet.blogspot.com) kollade jag in min blogg på bloggparti.se. Och minsann, jag är en riktig übersosse, det var ju tur att det stämde. Vågar ni andra bloggare kolla in vilket parti som ligger er varmast om hjärtat?

Sista VFU:n och intervju.

Igår började jag min sista VFU, som kommer pågå i två månader innan jag tar min efterlängtade examen. Jag gör min VFU på Valsätraskolan, en grundskola i Uppsala med väldigt små elevgrupper, vilket känns väldigt skönt för det blir ju faktiskt en helt annan stämning att ha 10-15 elever i klassrummet istället för 30. Dessutom går det en del UNF:are där, som bara därför är värda ett MVG (för det står ju med i betygskriterierna, eller...?)

Idag har jag blivit telefonintervjuad och fotograferad av UNT angående den kommande schlagercirkusen. Journalisten hade letat intervjuoffer hos Melodifestivalklubben och då hittat min syster som fortfarande står som Uppsalabo där. Som den schyssta syster hon är rekommenderade hon mig istället och nu har jag alltså fått berätta om mitt schlagerintresse till nöje för UNT:s läsare i den schlagerbilaga som snart kommer ut. Det återstår att se om texten blir bra och om icke-photogeniqua jag fastnat på bild. Jag återkommer med webb-adress när bilagan är utkommen!

Jag ser ljuset!

Höstterminen 2004 påbörjade jag mina lärarstudier vid Uppsala Universitet. Idag var det registrering på min sista termin, som endast kommer bestå av praktik fram till april och sen är jag klar! När jag gick till ILU idag tänkte jag att tiden gått både fort och långsamt under dessa snart 5 år. När jag korsade järnvägen för hundrasjuttielfte gången tänkte jag på den lilla filmscen vi spelade in under första terminen när jag sprang på järnvägsrälsen (för att ta upp en av alla meningslösa arbetsmoment man fått genomlida genom åren). Just den inspelningen känns inte så avlägsen, trots att det snart är fem år sen, medan andra saker känns lite mer avlägsna, som första gången jag tvättade i tvättstugan eller när jag flyttade in i lic-rummet. Men nu är studietiden snart över och det börjar bli dags att söka jobb. Har faktiskt redan sökt jobb...på fyra friskolor! Det verkar ju mest vara såna som behöver personal nu för tiden, så jag får ta vad som bjuds, det kan ju till och med vara bra friskolor.

Förresten, en frilansreporter ska ev. göra en intervju med mig till UNT:s schlagerbilaga, så varsågod att hålla ögonen öppna...  

Förändringar på ESC-himlen.

Jag har länge hävdat att Italien 1984, I treni per Tozeur, är den bästa låten som någonsin deltagit i ESC. Jag är nu beredd att böja mig för öststaterna och hävdar att Kroatien 1998, Neka mi ne svane, är den bästa. Vilken är din favorit?

Ta det piano.

Det är i stunder då man hör låtar som Anna Ternheims fantastiska cover på "Shoreline" som man bara längtar efter att få lära sig spela piano ordentligt.

Tenta imorgon och vi får ta med oss böckerna dit, det borde jag väl fixa?

Happy new year!

Till nästa vecka har jag följande saker att göra rent pluggmässigt:

¤ Göra klart två inlämningsuppgifter
¤ Göra en powerpoint-presentation
¤ Plugga inför tentan på torsdag

Min helg är räddad, happy new year!

Cool man.

Igår när jag åkte båt gick Jan Eliasson förbi min plats. Det är det coolaste som hänt hittills i år!

Lektyr.

I jul har jag varit duktig och läst några vitt skilda skönlitterära alster:

J-M.G. Le Clézio - L'africain
Det är härligt att kunna läsa verket på originalspråk, speciellt en nobelpristagare!

Liza Marklund - En plats i solen
Jag måste bara veta hur det går för Annika Bengtsson! Och jag gillar faktiskt Marklunds sätt att skriva.

Dennis Lehane - A drink before the war
Var väldigt nyfiken på Lehane som författare, så läste hans spännande kriminalroman om skumraskaffärer i Boston.

Amanda Svensson - Hey Dolly
Väldigt kritikerrosad, väldigt lättläst, och väldigt underhållande.

Filmidé.

Jag och pappa satt och gluttade på en av Irene Huss-filmerna och där var den fantastiska Sofia Pekkari med på ett hörn. Helt plötsligt fick jag bilden av henne och Björn Gustafsson i huvudrollerna i en svensk "Get Smart"-variant, alltså nån fånig deckar/polisparodi med ett omaka par. Kanske man skulle börja skriva manus på en gång?

Vardagshjältar.

I GT idag läste jag om två gamla vardagshjältar, nämligen Börje och Tryggve som var närpoliser i Gråbo under en ganska lång period. När de började som NÄPO (som det skämtsamt förkortades) gick jag på Gråboskolan och de var på besök hos oss i princip varje vecka, mest för att prata om Kompus-projektet men också för att snacka rent allmänt med oss elever. Jag inbillar mig att jag och mina årskamrater genom deras närvaro fick en bra bild av poliskåren och också en stor dos av brottsförebyggande insatser. Jag kan tycka att det är synd och skam att det numera inte finns några närpoliser varken i Gråbo eller på andra ställen på ön, mest för den långsiktiga effektens skull. Ska man skylla på den politiska oviljan eller lågkonjunkturen?

Vintersportdagen.

Idag gjorde jag något som jag inte hade gjort på 10-15 år: Jag åkte skridskor! Dessutom på en naturis, så det fanns ingen sarg att klänga sig mot för att inte ramla, utan det var bara att lita till sig själv. Det är verkligen en härlig känsla att åka skridskor, kanske man borde investera i ett par långfärdsskridskor och bara susa iväg på is i flera timmar.

Från en vintersport till en annan, nämligen ishockey. Har precis kommit hem från Visby/Romas premiärmatch i allettan och det blev seger med 2-1 mot Enköping! Weehoo! Dock fick pappa och Gert en taskig ljudanläggning att sjunga nationalsången i. Dessutom var det inget ljus på dem, men det tyckte pappa bara var bra så att publiken inte skulle gå hem innan matchen hade börjat. Vi fick stå på pressläktaren, där jag även satt min första hockeymatch jag såg live. Kan meddela att jag somnade den gången (det har nämligen funnits en tid då jag inte var särskilt idrottsintresserad alls).

08 blev 09.

Så blev det 2009. Nyårsaftonen ägnades åt att hjälpa min 7-åriga kusin att hålla sig vaken till tolvslaget, äta massa blandad mat samt skratta åt felsägningar. Helmysigt värre med andra ord.

Idag har det varit allmänt lugnt med små busstunder emellanåt. Tog mig dock en entimmespromenad på egen hand så man kunde få lite lugn och ro för sig själv. Gick min vanliga slinga och slängde en blick mot Bogen 1 där det under nyårsnatten skedde ett knivmord. Verkligen en tråkig start på det nya året för de drabbade. Gick sedan vidare ut på Terra Nova-vidderna och insåg att det trots all ny bebyggelse fortfarande finns mycket orörd natur i mina hemtrakter. I hästhagen vid Langs sprang 4 hästar omkring och lekte med varandra i godan ro. Bogen 1, Terra Nova, Langs. Hela världen och dess olika nyanser på en knapp timme i mina kvarter.

RSS 2.0