Ny sång för nykterhetsrörelsen?

Inte för att låten handlar så mycket om IOGT-NTO:s grundsatser, men visst vore det häftigt att spela "Kung av ett sobert kaos" (http://www.youtube.com/watch?v=PKep1nG7f28) så fort någon blir vald till ordförande i föreningen, distriktet eller förbundet?

För övrigt anser jag att ordet kung borde kunna användas könsneutralt, jag menar, jag skulle aldrig säga "Du är ju drottning på det här!" till någon.

Ibland så får man hopp för mänskligheten

Igår var jag på möte inför Världens Barn och på mötet fick jag träffa en alldeles bedårande tjej som tog in allt jag gjorde och härmade, iakttog mig, log åt mig, skrattade högt åt mig och gav mig saker. Tjejen heter Helga och är 1,5 år och det är efter såna här möten som man förstår vad livet innebär och att det faktiskt finns en ljus framtid därför att Helga och många andra människor kommer lysa upp vår värld i det mörker som vi ständigt tror ska falla över oss en dag.

Mycket på gång

Då fick det väl vara dags att uppdatera lite ;-)

Har väldigt många bollar i luften just nu. Är det inte plugg så är det utbildningar att planera och genomföra, Världens Barn-möten, styrelse- och kommittémöten, teaterträffar i Gunsta, fotbollsdömningar etc. No wonder I'm single liksom! :-P

Men jag överlever, det är rätt så stimulerande att ha så bra simultanförmåga :-)

Låten i min hjärna just nu: Nobody's side från musikalen Chess. Björn och Benny alltså.. Och texten av Tim Rice är väl en av de bästa på att förklara Kalla kriget. Everybody's playing the game, but nobody's rules are the same. Nobody's on nobody's side.

Way to go, Anitra!

Hörde nyss på P3:s nyheter att Anitra Steen, Systembolagets VD, inte längre vill sänka alkoholskatten! Kul att hon har kommit till insikt! Fast mindre kul att hon inte längre är gift med regeringen..

Internet, hallå!

(Anledningen till rubriken är förstås den fantastiska Växeln, hallå! med en refräng vars basgång är helt magnifik)

Har hänt mycket de senaste dagarna. I helgen var jag bland röda stugor med vita knutar i hjärtat av Dalarna, närmare bestämt i Siljansnäs. Där var jag på Distriktsstyrelsekurs med Junis och fick träffa massa nya och gamla bekanta och diskutera Junis och hur vi ska utvecklas. Väldigt inspirerande trots att det var ett intensivt program!

I måndags var jag på konferensen Dags för barnen som hölls i hela Sverige samtidigt. Det kändes väldigt bra att en konferens som tar upp frågan om Barn till missbrukare äntligen kommit till skott och att frågan sätts på den politiska dagordningen, för undersökningarna som Junis gjort om stödgrupper ute i landet har ju visat att detta verkligen är något som borde tas tag i. För tänk om vi skulle fånga dessa barn och låta dem få prata ut om hur de egentligen mår och få umgås med andra barn som delar samma bekymmer, bekymmer som inte är det lättaste att ta itu med.

Igår var det klassmiddag på Snerikes, vilket var ett trevligt initiativ så man fick chansen att lära känna kursarna. Vi har ju inte direkt haft några "Lära känna-lekar" om man säger så!

Och idag var det andra träffen för terminen med teatergruppen ute i Gunsta. Det ser ut som att vi blir 15 stycken, alltså en 50-procentig ökning sen i våras! Tänk om det vore så för hela Junis att ökningen var 50-procentig varje år! Det ska bli kul att sätta upp Och? igen och det är skönt att få ha syrran som bollplank, så man får slippa att vara ensam med 15 galna barn ;-)

Dagens Zlatan

Zlatan uttalade sig igår om hur samarbetet med Johan Elmander ska funka och hur de ska hitta varandra på planen. Den stora artisten svarar:

"Jag tror inte det är så svårt, han är 1.90..."

Ett svenskt Inside The Actor's Studio?

Har under kvällen suttit och småtittat på Dramatens ceremoni till minne av Ingmar Bergman och det slog mig då att det faktiskt finns en fantastisk skådespelarelit i det här landet. Tyvärr får de alltför ofta endast briljera på scenen för att sedan spela biroller i X antal Beck- och Wallanderfilmer.

Det slog mig också att det skulle vara intressant att göra en svensk version av den eminenta serien Inside The Actor's Studio som brukar gå på Canal Plus. Här är min lista på vilka 10 skådespelare jag skulle vilja se berätta om sina scen- och filmkarriärer i första säsongen av "Innanför aktörens studio":
¤ Gösta Ekman
¤ Pernilla August
¤ Helena Bergström
¤ Stellan Skarsgård
¤ Tomas von Brömssen
¤ Gunilla Röör
¤ Peter Haber
¤ Harriet Andersson
¤ Lena Nyman
¤ Börje Ahlstedt

Någon som nappar på programidén?


Vi borde synas mer..

Efter att ha varit ute i några skolor i Uppsala och informerat om teaterledarutbildning så slår det mig hur lite "vanligt folk" vet om nykterhetsrörelsen. I en av klasserna var det på gång att blåsa upp en stor diskussion om varför man ska vara nykter, men varken jag eller klassen hade tid att gå närmare in i den debatten.

Det blir nog lätt så att när man är så pass engagerad i nykterhetsrörelsen så blir det så konstigt när man helt plötsligt inser att majoriteten av Sveriges unga befolkning inte har en aning om vad vi pysslar med. Vi borde helt enkelt synas mer i skolorna! Om så för en lektion, en halvdag eller en heldag, men tänk vad många fler vi skulle nå om vi gjorde detta!

Min lilla drömvision är att det i varje stadsdel, by, socken och håla ska finnas en IOGT-NTO-förening med tillhörande UNF- och Junis-förening. Kanske inte i en egen lokal, men helst skulle lokalen vara ägd av oss också. Vi är inte där än på långa vägar, men lite får man väl drömma :-)

RSS 2.0