Dags att uppdatera kanske?

10 dagar sen sist, har något hänt mig? Jodå, titta här bara:

¤ Har uppträtt som Alexander Bard, Carola och Bert Karlsson inför ögonen på förvånade barn
¤ Förbannat mig över vädret ca 1000 gånger om dagen
¤ Dansat med en tjeckiska
¤ Läst massa kurslitteratur om demokrati i Afrika och andraspråksinlärning
¤ Stuffat fram på Uppsalas gator med låten Kuddkrig på hjärnan
¤ Skrivit önskelista till min födelsedag
¤ Längtat efter Allsvenskan
¤ Hade två simbanor själv på Centralbadet
¤ Bjudit på jordgubbsglass

Ännu en bra nykteristförebild

Det poppar ständigt upp kändisar som visar sig vara nykterister. Senast i raden är Maria Lundqvist som säger så här i en intervju i Aftonbladet idag angående pinsammaste festminne: "Jag passar. Sådana är oftast förknippade med alkohol och begås i fyllans rus så jag har inte så mycket att komma med där eftersom jag inte dricker." Kanske man ska kontakta henne för underhållning under kongressen nästa år...

Bästa TV i år?

Idag slog jag på tv:n för att kika lite på bandyfinalen från min stad Uppsala. Jag hade inga förväntnigar alls, utan trodde på lite "vanligt" inför-snack med studio och grejer. Men då fanns han där åter igen, mannen som förgyller svensk TV så oerhört: Peter Jihde. För det var med all säkerhet hans idé att stå på ett par skridskor tillsammans med Pelle Fosshaug och Fredrik Nilsmark och åka runt Studenternas med snygga överlämningar, åkande fram till klackarna och närheten till spelare och ledare som stod uppställda. Jag var helt paff. Så innovativt, så snyggt, så förbaskat bra! Denna inledning var det bästa jag sett på länge. Det är bara att hoppas att SVT ger Jihde rollen som programledare för Melodifestivalen nästa år. Han är kung!

Bästa TV i år?

Idag slog jag på tv:n för att kika lite på bandyfinalen från min stad Uppsala. Jag hade inga förväntnigar alls, utan trodde på lite "vanligt" inför-snack med studio och grejer. Men då fanns han där åter igen, mannen som förgyller svensk TV så oerhört: Peter Jihde. För det var med all säkerhet hans idé att stå på ett par skridskor tillsammans med Pelle Fosshaug och Fredrik Nilsmark och åka runt Studenternas med snygga överlämningar, åkande fram till klackarna och närheten till spelare och ledare som stod uppställda. Jag var helt paff. Så innovativt, så snyggt, så förbaskat bra! Denna inledning var det bästa jag sett på länge. Det är bara att hoppas att SVT ger Jihde rollen som programledare för Melodifestivalen nästa år. Han är kung!

MF är över

Det blev som vi alla trodde. La Carola vann finalen. Trots att jag efter hennes icke 100%-iga trodde på en skräll. Och kanske hörde jag fel när jag tyckte att Linda Bengtzing fick högsta jublet. Men men, nu ska hon banne mig vinna i Aten annars förlåter jag henne aldrig.
Showen i övrigt var suverän. Lenas inledningsnummer och i princip allt hon gjorde, Jihde och Wikegård som mupparna på läktaren, Fredriks Lindströms dialekter och en Pekka Heino i ESC-klass.
Nu är det nedräkning till ESC. Exakt två månader till semifinalen. Carola måste gå vidare. Annars går jag i ide hela sommaren.

Första finalbarometern

Ja jag vet att jag inte har skrivit något om låtarna från förra delfinalen, men det kommer väl några såna kommentarer nån gång också. Här kommer istället veckans första schlagerbarometer:

1. Linda Bengtzing (Hon var här förra året också, nu i år är låten starkare och Linda säkrare)
2. Magnus Carlsson (Proffsig som f-n med en rejäl Glenmark-dänga som växer och växer)
3. BWO (Vem kan inte älska BWO? Inte deras bästa låt men högt upp ska de komma!)
4. Kikki Danielsson (Bara att få skriva det namnet är för mig en stor ära)
5. Björn Kjellman (Han är ju Björn Kjellman och låten är en hyllning till gamla schlagers)
6. Magnus Bäcklund (Har växt sedan min senaste sågning)
7. Andreas Johnsson (Söt bagatell som blir bättre och bättre)
8. Carola (Så bra är hennes låt inte, men visst kommer hon vinna om inget oförutsett inträffar)
9. Rednex (Ganska rolig men får aldrig det riktiga lyftet)
10. The Poodles (Nej, jag vill inte ha dålig pudelrock i MF. Wig Wam regerar!)


MF 2006 - Deltävling 3

Då har vi kommit till vecka 3 i detta års melodifestivalcirkus. Här är mina omdömen om låtarna:

BWO -Temple of love
Att Alexander Bard verkar vara en rätt märklig person gör mig inget så länge han fortsätter att spotta ur sig hits på det här viset. Låten sitter direkt, kanske inte det bästa BWO har gjort, men likafullt en livsfarlig hit som kommer äta upp resten av startfältet direkt. Om denna inte når final ska jag sova i snön inatt!

Jessica Folcker - When love's comin' back again
Låter lite Backstreet Boys eller annan typ av halvsnabb 90-talshit. Men det betyder inte att låten är särskilt dålig, tvärtom så är den ganska söt. Folcker sjunger ju som bekant riktigt bra och tonartshöjningen är tjusig så jag vill nog ha denna till Andra chansen i alla fall.

Gregor - Mi amor
Hade absolut inga förväntningar på denna låt. Blev rejält chockad när den visade sig vara på svenska! Soundet är väldigt israeliskt (läs Ein davar) och sticker onekligen ut. Bara att ha med ett ovanligt ord som himlavalvet är ett plus när det gäller schlagervärlden. Stabilt!

Jessica Andersson - Kalla nätter
Usch så frustrerad jag är! Verserna är så äckligt bra att de får mig att rysa över hela kroppen. Men när låten sedan äntrar refrängen blir den plötsligt sämre och känns bara banal. Trots refrängmissen så blir detta nog min tvåa ikväll, för verserna är ju så fruktansvärt bra.. Frustrerande är ordet!

The Poodles - Night of passion
Första gotländska bidraget ikväll i form av låtskrivaren och gamle Gaston Bros-hjälten Johan Lyander. Tyvärr är låten en ganska medelmåttig hårdrockspastisch som känns rejält unken. Vi har hört detta förut och trots det roliga gruppnamnet blir det nog en plats långt ner.

Elysion - Golden star
Attlerud, den andre gotlänningen, är åter igen i farten i MF och han blir mer experimenterande för varje år. Förra året Richard Engfors galna låt och nu någon sorts opera/folkrock/bajs? Låten påminner om den betydligt bättre Där en ängel hälsat på från 1997 och det blir nog ingen flipp för Gotland ikväll...

Patrik Isaksson - Faller du så faller jag
Den här mannen hade jag förväntat mig betydligt mer från. Han har ju några riktigt bra låtar på sin meritlista men det här är tråkigt så det förslår. Detta är Melodifestivalen, var lite rolig!? Tonartshöjningen sitter dock där den ska, men då är det tyvärr för sent att lyfta detta spektakel.

Kayo - Innan natten är över
Snygg James Bond-inledning som följs av en ganska medryckande och helt okej låt. Har aldrig haft något gott öga till Kayo, men här gör hon låten rättvisa! Hennes röst gör låten originell, vilket inte hade skett om t.ex. Shirley Clamp hade sjungit. Second chance, here comes Kayo!

Rangordningen ikväll blir alltså:
1. BWO
2. Jessica Andersson
3. Kayo
4. Jessica Folcker
5. Gregor
6. Elysion
7. The Poodles
8. Patrik Isaksson

Tidsmaskin

Den här veckan har jag önskat mig en tidsmaskin. Men jag vet inte om jag vill ha en observerande tidsmaskin eller en tidsmaskin som gör att man kan påverka historien. Jag tänker på att åka till den 28 februari 1986, Sveavägen i Sthlm vid 23-tiden. Jag vill få ett svar på vem som sköt Olof Palme, så att hela mordhistorien kan läggas åt sidan och att vi istället kan rikta in oss på att minnas politikern Palme istället för mordoffret Palme. I tisdags var jag så jäkla arg över att aldrig ha fått uppleva Palme. Jag hade velat se och höra honom tala i Almedalen, uppleva hans visionära engagemang, bildat en bild om den enkla politikern som det sägs att han var. Varför skulle just han till att mördas? Varför skulle Anna Lindh till att mördas? En mycket bra sak som Lotta Gröning sa i TV 3:s specialprogram om Olof Palme var att dagens politiker fokuserar på budgetar och att vinna nästa val, medan en sån som Palme fokuserade på visioner och att genomföra dem. Att engagera sig, att reagera utan att tänka: Nä, så där kan jag inte säga för då tappar jag den och den väljargruppen. Att våga stå för sina idéer. När får vi uppleva nästa Palme?

RSS 2.0