Söndag i mitt liv

¤ Döma fotboll på Ekebyvallen
¤ Skriva lektionsplanering till sista inlämningsuppgiften
¤ Nip/Tuck!
¤ Ha fotbolls-VM-abstinens
¤ Sjunga Hard Rock Hallelujah minst två gånger
¤ Klia mig i ögonen då och då
¤ Byta ringklocka på cykeln
¤ Förbanna mig över att skrivbordslampan är kaputt
¤ Glömma bort att göra minst hälften av allt jag skrivit här

Väder är en konstig sak

Det där med väder alltså. Tar en promenad in till stan, vädret är relativt soligt och jag går in i Forumgallerian. Går ut ur samma galleria en 10-15 minuter senare: Regnet öser ner! Går med blöta steg till S:t Per-gallerian. Går ut ur denna galleria 10-15 minuter senare: Regnet är borta och solen åter. Vad är meningen egentligen? Konstigt som sagt.

Sedan såg jag två filmer, inte på raken dock: King Kong och Match Point. KK var fin och MP var smått frustrerande. Visst är jag bra på att recensera film? :-P

Multikulturellt mätt

Idag hade vi lite fest med klassen och vi proppade oss fulla av mat från alla våra länder. Fantasilös som jag är när det gäller mat så tog jag endast med mig gotländsk senap och slånbärssaft, men det dög säkert gott det med ;-) Sen lekte vi lite lekar och dansade och lyssnade på musik och skrattade högt flera gånger.  Jag kommer sakna den här gruppen. Efter detta kommer vi ju åter igen spridas ut i alla delar av världen och kanske aldrig träffas som grupp igen. Men jag är glad över de stunder vi har haft tillsammans. Jag har lärt mig mycket om mig själv, om andra och om pedagogik.

Just nu är Carina Berg på tv. *Brunstljud* :-P

Verklighetsfrämmande

Att se bilder på Zlatan, Henke och Lars Lagerbäck från Gutavallen känns så märkligt. Här springer den svenska VM-truppen runt på det gräs och på den arena där jag en gång i tiden upptäckte min kärlek till fotbollen. Där har jag sett storheter som Vladimir Kapustin, Jonas Nygren och Jesper Hammarlund briljera, jag har gått som assisterande domare på båda dess sidlinjer och jag har dessutom snubblat när jag sprang 60 meter i någon skoltävling. Just nu rör sig världsstjärnor där och det känns makalöst. På min lilla vall! Jag önskar verkligen att jag hade fått vara där och uppleva det på plats så jag kunde lägga till ytterligare ett glädjefullt minne med Gutavallen. I vilket fall så fanns det säkerligen många barn och ungdomar som var där igår och som liksom jag fick det första kärleksögonblicket med fotbollen på just Gutavallen.

Verklighetsfrämmande

Att se bilder på Zlatan, Henke och Lars Lagerbäck från Gutavallen känns så märkligt. Här springer den svenska VM-truppen runt på det gräs och på den arena där jag en gång i tiden upptäckte min kärlek till fotbollen. Där har jag sett storheter som Vladimir Kapustin, Jonas Nygren och Jesper Hammarlund briljera, jag har gått som assisterande domare på båda dess sidlinjer och jag har dessutom snubblat när jag sprang 60 meter i någon skoltävling. Just nu rör sig världsstjärnor där och det känns makalöst. På min lilla vall! Jag önskar verkligen att jag hade fått vara där och uppleva det på plats så jag kunde lägga till ytterligare ett glädjefullt minne med Gutavallen. I vilket fall så fanns det säkerligen många barn och ungdomar som var där igår och som liksom jag fick det första kärleksögonblicket med fotbollen på just Gutavallen.

Hyvä Suomi!

Det blev som jag trodde, Finland vann! En jordskredsseger dessutom! Och visst är Hard rock hallelujah en rejäl schlagerdänga! Ta bara bort alla hårdrockselement så är den hur harmlös som helst :-) Hellsinki 2007!

ESC 2006 - Finalen!

Här kommer mina kommentarer och betyg till låtarna i finalen av årets ESC!

Schweiz: Six4One - If we all give a little
Ralph Siegel und Bernd Meinunger, was haben sie gemacht?! Detta är horribelt! Så inställsamt, så plastigt, så korkat! Att Andreas Lundstedt går med på denna förnedring är för mig en gåta. 1/5.

Moldavien: Arsenium feat. Natalia Gordienko & Connect-R - Loca
Hmm. Min hjärna är kluven! Ena halvan vill bara spy och andra halvan diggar med i loca-boca-jocka-mocka. Men till slut tar förnuftet över något, vilket tyder på att jag inte är helt schlagersjuk (ännu). Undrar var mormor med trumman från förra året har försunnit någonstans? 2/5.

Israel: Eddie Butler - Together we are one
Efter förra årets vackra låt trodde jag att Israel äntligen var på rätt väg igen. Men icke, de skickar en av "Happy Birthday"-killarna från 1999 och levererar en tröttkörd fredsschlager som knappast får mig att ställa mig i demonstrationståg och vilja skipa fred i Mellanöstern. 1/5.

Lettland: Vocal Group Cosmos - I hear your heart
ESC-historia! Aldrig förr har ett bidrag framförts helt à cappella! Genialiskt drag, som tyvärr inte når ända fram, men låten har ändå sin enkla charm. The Real Group i MF nästa år? 3/5.

Norge: Christine Gulbrandsen - Alvedansen
Norge går tillbaka till 90-talets etnotrend. Hur fel som helst? Nä! Låten har riktigt vackra partier där refrängen står sig allra starkast. Tyvärr håller den inte hela vägen då avslutningen är hur trist som helst. 3/5.

Spanien: Las Ketchup - Un Blodymary
Me gusta! (eller hur man nu säger) Soundet känns riktigt coolt och avslappnat och stuff-faktorn är hög. Och visst är det lite coolt med Las Ketchup i ESC. Betyget dras ner tack vare alkoholglorifieringen. 3/5.

Malta: Fabrizio Faniello - I do
Rolf K. Nilssons favorit från 2001 är tillbaka! Den här gången har han med sig en betydligt starkare låt än senast med en mördarrefräng av rang och väl tillrättalagda verser. Malta är alltid stabila! 4/5.

Tyskland: Texas Ligthning - No no never
Tysk country? Jojomensan och visst svänger det! Steel guitaren och gitarrspelandet sitter där de ska och låten ger en ett svalt leende på läpparna. Tänk en duett mellan Kikki och Jill Johnson till denna, mumma! 3/5.

Danmark: Sidsel Ben Semmane - Twist of love
Om Tyskland gav mig ett svalt leende på läpparna så får det här hela min kropp att brista ut i ett enda stort glädjetjut. Danmark gör det de är bäst på: Gladschlager och Sidsel sjunger som en gudinna låten igenom. Frågan är om det råder twist-feber i Danmark nu? 5/5.

Ryssland: Dima Bilan - Never let you go
Han var riktigt övertänd i torsdags, men låten är fortfarande suverän. 5/5.

Makedonien: Elena Risteska - Ninanajna
Den är fortfarande livsfarlig, men så bra var väl inte framträdandet? 3/5.

Rumänien: Mihai Traistariu - Tornero
Låten har haussats oerhört inför finalen och jag låter mig inte luras helt. Visst är låten ruskigt effektiv men händer det egentligen så mycket i låten? Och varför inte hela låten på italienska? 3/5.

Bosnien-Hercegovina: Hari Varesanovic - Lejla
Nej, Varesanovic berörde mig inte i torsdags heller. 1/5.

Litauen: L T United - We are the winners
Försvinn ur mina öron! 1/5.

Storbritannien: Daz Sampson - Teenage life
Alltså, kommer jag överleva denna triptyk av tråklåtar? Ytterst tveksamt. 1/5.

Grekland: Anna Vissi - Everything
Storfavoriten till att vinna hela tävlingen har all anledning till att befinna sig i den positionen. Låten är en riktig fläskläpp som doftar Celine Dion, Bonnie Tyler och MeatLoaf och det är ju aldrig fel. Kan den dessutom göra sig bra på scen så är livsfarlig bara förnamnet. 5/5.

Finland: Lordi - Hard Rock Hallelujah
Efter en gigant kommer nästa. Fortfarande min absoluta favorit. 5/5.

Ukraina: Tina Karol - Show me your love
Nä, den här är fortfarande allt för platt. 2/5.

Frankrike: Virginie Pouchin - Il était temps
Franska är härligt att lyssna på. Tyvärr levererar Frankrike en medelmåttig låt där händelsefaktorn är lika med noll. Var har Natasha St-Pier tagit vägen? 1/5.

Kroatien: Severina - Moja stikla
De första gångerna jag hörde den här låten tyckte jag den var fruktansvärd. Nu har jag hittat charmen i låten, för visst är det roligt att kunna brista ut i ett Moja Stikla! Känns som tagen från en lokalrevy och bara det är kul så det förslår! 3/5.

Irland: Brian Kennedy - Every song is a cry for love
Växte till oanade höjder under det enkla framförandet i torsdags. Har nynnat på den hela dagen! 4/5.

Sverige: Carola - Invincible
Kören lyfte låten något. Carola var stel! 3/5.

Turkiet: Sibel Tuzun - Super star
Varken super eller star. 2/5.

Armenien: Andre - Without your love
Roligt att Armenien gick till final! Tjolahopp, tjolahej! 3/5.

Intryck direkt efter semifinalen

¤ Irland växte fruktansvärt under framförandet
¤ Carola fick en bra placering i finalen
¤ Pekka Heino är gudomlig som ESC-kommentator
¤ Lordi rockade hårt och bra
¤ Fucking Europe röstar Litauen till final?
¤ Tyckte synd om Island efter bu-ropen
¤ Kören lyfte Sverige, inte Carola

ESC 2006 - Semifinalen

Här kommer mina kommentarer och betyg till årets ESC-låtar i semifinalen!

Armenien - Andre: Without your love
Tjolahopp, tjolahej, without your love! Välkommen in i ESC-familjen Armenien! Första bidraget någonsin är en medryckande dänga som är aningen tjatig men överlever tack vare den glädjande framtoningen. 3/5.

Bulgarien - Mariana Popova: Let me cry
Efter förra årets kaffegrupp kommer Bulgarien med en relativt intetsägande låt som aldrig når några högre höjder utan stannar på magplasknivå. Dock har Popova en röst som är många gånger bättre än låten. 1/5.

Slovenien - Anzej Dezan: Mr Nobody
Riktigt spännande låt som har en refräng i högsta schlagerklass. Tyvärr når inte verserna samma höjder, men verserna är ju bara vi schlagernördar som bryr oss om så refrängen tar Dezan till final! 4/5

Andorra - Jenny: Sense tu
Tredje försöket hittills för det lilla landet mellan Spanien och Frankrike och också det bästa försöket hittills! Känns lite James Bond blandat med sydeuropeiska schlagers från 70-talet och den blandningen är inte fel! Tonartshöjningen sitter där den ska! 3/5.

Vitryssland - Polina Smolova: Mum
Oj, vad icke originellt det här känns! Lite Sanne Salomonsen-känsla vilket får mig att bli än mer uttråkad. Jag vet knappt vad jag ska skriva för jag känner verkligen ingenting när jag hör detta. 1/5.

Albanien - Luiz Ejili: Zjarr e ftohte
2004 var jag totalcharmad av Albanien. 2005 raka motsatsen. Tyvärr fortsätter den nedåtgående trenden även i år för det här är bara för banalt och alldeles alldeles urtrist. Anjeza kom tillbaka! 1/5

Belgien - Kate Ryan: Je t'adore
Första riktigt riktiga schlagerfeelingen i mina öron! Mixar lite från icke framträdande låtar i de senaste årens svenska MF och bildar en egen liten schlagerpärla. Men jag saknar den knorr som behövs någonstans för att detta ska bli en femma. 4/5.

Irland - Brian Kennedy: Every song is a cry for love
Första gången jag hörde denna låt tänkte jag: Åh nej, ännu en smörig ballad från Irland! Men ju mer jag har hört den desto mer har jag förstått att detta är en smörig ballad med viss kvalité! Helt klart Irlands bästa bidrag sedan den fantastiska Is always over now? från 1998. 3/5.

Cypern - Annette Artini: Why angels cry
Den här hade vunnit i början eller mitten av 90-talet under powerballadernas stora framgångsperiod, men år 2006 känns det här oerhört "off to date" (om man nu kan säga så?). Avslutningen känns i alla fall någorlunda bra. 2/5.

Monaco - Severine Ferrer: La coco-dance
Charmig är bara förnamnet för denna enkla bagatell till låt. Och visst är det skönt med lite franska för en gångs skull! Kommer säkert få folk i stugorna att dansa kokosdansen! 3/5.

Makedonien - Elena Risteska: Ninanajna
Det här kan bli livsfarligt! En dos Sertab, en dos Ruslana, en dos Helena = Skopje 2007? Hade låten varit något skarpare hade det säkert kunna bli verklighet, men man vet ju aldrig hur det europeiska folket hade tänkt rösta. Svag avslutning. 3/5.

Polen - Ich Troje feat. Real McCoy: Follow my heart
Ska Ich Troje vara med igen? Oh no...Tänkte jag i alla fall innan jag hört låten, men nu sitter jag här och diggar med i denna roliga melodi med massor av helt crazy röster and me like so much! Refrängen känns som en självklar sak att lära mig fort! 4/5.

Ryssland - Dima Bilan: Never let you go
Det är tur att Sverige inte skickade Darin som representant till årets ESC för han hade stått i blek jämförelse jämfört med denna Darin-liknande låt som är ruskigt effektiv och når i princip samma klass som Solo från 2000! Det finns inte så mycket mer att tillägga. 5/5.

Turkiet - Sibel Tuzun: Super star
I år har Turkiet skickat något som skulle kunna vara hämtat från den skräphög av låtar som Spice Girls inte använde i sin repertoar. Med andra ord: Det här är inte särskilt skoj eller bra. 2/5.

Ukraina - Tina Karol: Show me your love
Den här låten har något. Synd att det inte kommer fram tillräckligt bara. Refrängen tröttnar jag på efter ett par lyssningar, ja nästan så att jag vill kasta den åt fanders. 2/5.

Finland - Lordi: Hard rock hallelujah
Detta är fantastiskt! En låt som är så melodiös att Lasse Holm skulle bli grön av avund blandat med hårdrockstoner och läskiga kostymer gör att detta är det absolut bästa under ESC 2006. Och inte förstör Lordi tävlingen som vissa påstår, snarare förgyller! Finlands första seger någonsin kommer i år! 5/5.

Holland - Treble: Amambanda
Holland har vaknat till liv igen med en väldigt rolig låt som delvis framförs på ett låtsasspråk och sånt är alltid kul! Kan räcka rätt långt, men inte ända upp. 3/5.

Litauen - L T United: We are the winner
Snälla skona mig från detta. 1/5.

Portugal - Nonstop: Coisas de nada (Gonna make you dance)
Bosnien-Hercegovina 2005 någon? Varför ska Portugal alltid försöka vara så tråkiga som möjligt? Nu försöker de i alla fall med en upp-tempolåt. Tyvärr saknar den totalt lyster och sånginsatserna är minst sagt likgiltiga. 1/5.

Sverige - Carola: Invincible
Låten är fortfarande inte helt hundra, men den engelska texten lyfter gör att den känns något fräschare! När Carola brister ut som värsta operadivan i ett Invincible (läs andra refrängen) så får det mig faktiskt att rysa lite smått av välbehag. Visst går Carola till final, men där blir hon högst 4:a. 3/5.

Estland - Sandra Oxenryd: Through my window
Riktigt klassisk mix av country, dansband och schlagers levereras av en säker Oxenryd och jag förstår inte varför denna inte kom med i svenska MF? Refrängsluten är mumma! Lustigt nog inte skriven av svenskar.3/5.

Bosnien-Hercegovina - Hari Varesanovic: Lejla
Nej, jag kan inte med detta. Ingenting händer, ingenting händer. 1/5.

Island - Silvia Night: Congratulations
Island kan verkligen det där med hits! En refräng som häftar sig fast överallt i mitt sinne och en vers som känns supercharmig. Sedan pratas det om att Silvia Night är Sveriges svar på Grynet och det är ju ytterligare en anledning till att tycka att detta är mega-coolt! 5/5.

De 10 bidrag jag vill ska gå vidare:
Finland
Island
Ryssland
Polen
Sverige
Irland
Slovenien
Belgien
Estland
Monaco

Vardagliga saker som bara händer

¤ Köpt disktrasor
¤ Avnjutit schlagerpoesi från MF 1980
¤ Varit ett fåtal meter från en spelare i den svenska VM-truppen
¤ Hostat mig igenom en halvförkylning
¤ Tjuvlyssnat på en konversation
¤ Funderat på Junis framtid
¤ Dammsugit
¤ Blivit förvånad av mig själv och andra
¤ Smaskat i mig vaniljglass med krossad choklad

Tiden går fort när man har roligt.

Så var ytterligare en vecka slut. En vecka som slutade med en mysig kryssning tillsammans med 10 andra tokiga, glada och snygga nykterister som diskuterade teatermetod, berättade roliga historier och frossade i fika och mat. Det är synd att tiden alltid ska gå så förbannat fort när man har roligt. För det borde ju vara mer rättvist om tiden gick långsammare, ja t.o.m. om den stod still, i de roliga stunderna i livet och inte tvärtom. Men jag får väl vänja mig, för jag vill ju inte sluta ha roligt!

Nästa vecka ser också ut att gå fort, har massa roliga saker att se fram mot. Champions League-final, grillfest hos IOGT-folket i Gunsta och inte minst EUROVISION SONG CONTEST, som jag nog ska gå och se på storbild på Café Mumrik. Självklart kommer expertutlåtanden om alla tävlande låtar senare i veckan, men som jag skrivit tidigare: Finland vinner! Ytterligare tips: Carola går vidare från semin och blir fyra i finalen, Pekka Heino kommer regera och Cypern får 12 poäng av Grekland och vice versa!

Tiden går fort när man har roligt.

Så var ytterligare en vecka slut. En vecka som slutade med en mysig kryssning tillsammans med 10 andra tokiga, glada och snygga nykterister som diskuterade teatermetod, berättade roliga historier och frossade i fika och mat. Det är synd att tiden alltid ska gå så förbannat fort när man har roligt. För det borde ju vara mer rättvist om tiden gick långsammare, ja t.o.m. om den stod still, i de roliga stunderna i livet och inte tvärtom. Men jag får väl vänja mig, för jag vill ju inte sluta ha roligt!

Nästa vecka ser också ut att gå fort, har massa roliga saker att se fram mot. Champions League-final, grillfest hos IOGT-folket i Gunsta och inte minst EUROVISION SONG CONTEST, som jag nog ska gå och se på storbild på Café Mumrik. Självklart kommer expertutlåtanden om alla tävlande låtar senare i veckan, men som jag skrivit tidigare: Finland vinner! Ytterligare tips: Carola går vidare från semin och blir fyra i finalen, Pekka Heino kommer regera och Cypern får 12 poäng av Grekland och vice versa!

Tiden går fort när man har roligt.

Så var ytterligare en vecka slut. En vecka som slutade med en mysig kryssning tillsammans med 10 andra tokiga, glada och snygga nykterister som diskuterade teatermetod, berättade roliga historier och frossade i fika och mat. Det är synd att tiden alltid ska gå så förbannat fort när man har roligt. För det borde ju vara mer rättvist om tiden gick långsammare, ja t.o.m. om den stod still, i de roliga stunderna i livet och inte tvärtom. Men jag får väl vänja mig, för jag vill ju inte sluta ha roligt!

Nästa vecka ser också ut att gå fort, har massa roliga saker att se fram mot. Champions League-final, grillfest hos IOGT-folket i Gunsta och inte minst EUROVISION SONG CONTEST, som jag nog ska gå och se på storbild på Café Mumrik. Självklart kommer expertutlåtanden om alla tävlande låtar senare i veckan, men som jag skrivit tidigare: Finland vinner! Ytterligare tips: Carola går vidare från semin och blir fyra i finalen, Pekka Heino kommer regera och Cypern får 12 poäng av Grekland och vice versa!

Beautiful Day

Idag spelades U2:s Beautiful Day på radion när jag precis hade gått upp. Alla dagar borde börja med den låten. Livet blir liksom lite roligare och enklare då!

Resande

Imorgon ska jag på kryssning till Finlands huvudstad Helsingfors. Det ska bli skoj att få kika på hur den staden ser ut. Hoppas att vädret är bra så att det inte blir det HeLLsinki som det var under friidrotts-VM. Självklart ska det också bli skoj att träffa massa andra teaterledare inom Junis och diskutera framtiden med!

Idag fick jag nya Struten och där stod det lite om kommande Ledarakademier och jag blev riktigt sugen på att gå Distriktsstyrelsekursen. Dels för att jag vill lära mig mer om styrelsearbete och dels för att kursresan går till Washington! Jag har ju någon gång tänkt besöka USA och det här bör ju vara ett bra första tillfälle då jag tror att kursen allt som allt kommer kosta 3000 spänn! Tror jag ska satsa på det.

I sommar tänker jag nog strunta i alla resor och bara vara på Gotland i 9 veckor. Möjligtvis att jag tar en tripp till Fårö men inte längre än så ;-)

I höst ska jag till Frankrike med B-kursen, vet dock inte när så det är lite svårt att planera hösten tycker jag. Men de har tydligen inte någon mer information att ge från institutionen. Bajs.

Fundering längs Östra Ågatan

När jag cyklar hem längs den vackra Östra Ågatan efter ännu en kväll ägnad i Junis namn så tittar jag mig runt bland restaurangerna och förbluffas över två saker. Dels att uteserveringarna redan är i full gång kl. 21.30 på kvällen och dels att det är så mycket folk ute och äter så sent en vardagkväll! Kanske är jag trångsynt, men har folk verkligen börjat lägga om sina middagsrutiner så mycket? Har de inga barn att passa, plugg att plugga eller jobb att orka gå upp till imorgon? Eller så var det helt enkelt så att det inte var något bra på tv.

En månad kvar...

Idag är det en månad till en av årets största händelser. Fotbolls-VM. En månad fylld av klacksparkar, offsidebedömningar och tändandet av nya stjärnor. En månad med den allra vackraste och demokratiska av sporter. Det där lät kanske lite läskigt, men för mig är det så. Fotboll är en sport som alla kan ta del av, ung som gammal, kvinna som man, europé som afrikan. Det enda som behövs är någon form av boll, till skillnad från andra sporter där viss utrustning måste finnas. Fotbolls-VM är underbart. Här möts nationer på lika grunder, 22 mot 22, och allt kan hända precis som i alla sagor. Jag ser fram emot möten i gruppspelet som Serbien&Montenegro-Holland, Argentina-Elfenbenskusten, USA-Tjeckien och Portugal-Iran, bara för att nämna ett fåtal matcher. Hur går det för Sverige då? Jag vågar inte tippa. Det känns som att det kan gå hur som helst. Allra helst skulle jag unna Sverige en stor framgång med tanke på hur snöpligt det har slutat i de två tidigare mästerskapen. Jag hoppas Sveriges saga kryddas med kanonmål från Zlatan, grymma glidtacklingar av Mellberg och spelintelligens från Kimmen. En månad kvar. "Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr"

Ständigt denna pollen.

Så har min eviga fiende återvänt. Björkpollen heter den. Igår var det första rejäla attacken mot mig och det var ett tag då jag nös 2 ggr i minuten. Som tur är finns det nässpray, ögondroppar och annat skoj att preparera sig med, annars hade jag väl varit död innan 20 eller nåt ;-) Och idag såg jag en stackars kassörska på Ica som var helt illröd i ögonen och jag var nästan på väg att fråga om hon ville att jag skulle springa efter ögondroppar, men jag var inte gentlemannamässig nog idag.

Idag fick vi en rolig introduktionsuppgift av vår nya seminarieledare. Vi fick varsin tom bild av en pojke/flicka och sedan skulle vi med hjälp av kritor fylla kroppen med språk som vi har en relation till och sedan förklara varför vi hade placerat språket just där. En riktigt kreativ övning! Jag placerade svenska längst upp som en liten massa i huvudet, franska och engelska som cirkulerande i mitt bröst, italienska och tyska som en ven i varsin arm, latin i magen med pilar pekande åt alla håll och ryska i tåspetsen! Förklaringar till detta? Nä, lite kreativa får ni allt vara själva ;-)


Ständigt denna pollen.

Så har min eviga fiende återvänt. Björkpollen heter den. Igår var det första rejäla attacken mot mig och det var ett tag då jag nös 2 ggr i minuten. Som tur är finns det nässpray, ögondroppar och annat skoj att preparera sig med, annars hade jag väl varit död innan 20 eller nåt ;-) Och idag såg jag en stackars kassörska på Ica som var helt illröd i ögonen och jag var nästan på väg att fråga om hon ville att jag skulle springa efter ögondroppar, men jag var inte gentlemannamässig nog idag.

Idag fick vi en rolig introduktionsuppgift av vår nya seminarieledare. Vi fick varsin tom bild av en pojke/flicka och sedan skulle vi med hjälp av kritor fylla kroppen med språk som vi har en relation till och sedan förklara varför vi hade placerat språket just där. En riktigt kreativ övning! Jag placerade svenska längst upp som en liten massa i huvudet, franska och engelska som cirkulerande i mitt bröst, italienska och tyska som en ven i varsin arm, latin i magen med pilar pekande åt alla håll och ryska i tåspetsen! Förklaringar till detta? Nä, lite kreativa får ni allt vara själva ;-)


Duracellkanin

De senaste två veckorna har jag känt mig som en Duracell-kanin. Jag har skruvat upp mig själv till max och sedan rusat fram genom livet utan att hinna stanna upp och andas ut. Skolarbeten har avlösts av teaternerver som har avlösts av fotbollsdömningar som har avlösts av valborgsfirande som har avlösts av förtroendeuppdrag som har avlösts av känslofulla seminarier som har avlösts av teaterfestivalen und so weiter. Men jag känner som tur är ingen stress eller oro över att något ska gå snett, det var bara en natt som jag kände att jag behövde andas och göra någon form av meditation för att känna att jag skulle behålla fokus. Men ikväll tänker jag bara vara, trots att jag har en examinationsuppgift som ska in på måndag och ett styrelsemöte och en ledarträff att börja tänka på. Jag tar mig den tiden efter min dömning imorgon och på söndag och om det inte räcker till så räcker det inte till. Men av egen erfarenhet så vet jag att jag jobbar bäst under press så allt kommer ordna sig, det gör det alltid (för att citera Timbuktu).

I övrigt har jag haft en intressant seminarievecka denna vecka ledd av professor Carl James från Kanada som har handlat om att se sig själv och sina värderingar. Diskussionerna har varit riktigt intressanta, även fast jag inte har deltagit så aktivt med själva pratandet, men det var intressant att lyssna och att ibland flika in med små reflektioner över sakers tillstånd. Det var riktigt tillfredsställande att ha en lärare som ställer den enkla frågan Varför? när man ger sin åsikt. Den frågan får en verkligen att reflektera över vad man egentligen säger och plötsligt är världen inte lika självklar längre. Stimulerande till max.

Nästa vecka ser jag fram emot. Styrelsemöte med nya styrelsen, förhoppningsvis beslutsmässiga denna gång samt ledarträff med Junisledare i Uppsala län, två dömningar och så helgens kryssning med teaterledare i Junis från hela landet. Kryssningen blir säkert lika rolig som förra året och det ska bli skoj att besöka Finlands huvudstad Helsingfors, om så bara för ett par timmar. Hoppas jag får träffa Lordi ;-)


Allmänt meddelande.

Finland vinner ESC överlägset! Kom ihåg var ni läste det först! Monsterrock kombinerat med fantastisk schlagerrefräng. Det kan inte bli bättre! Hel(l)sinki 2007!

RSS 2.0