På maskerad som bajskorv.

Humorn lever i Gösta Ekman. Den här händelsen har gått mig totalt förbi, men på Dramatens 100-årsmaskerad kom Gösta Ekman utklädd till bajskorv. Vad säger man? Det är ju genialt! Vilken tur att hans fru ska bli Dramatenchef. Hoppas hon anställer sin man och att han får göra några föreställningar.

                                                                            
Gösta som bajskorv.

Våren, kom nu!

På söndag är det dags för avspark i årets allsvenska. Mitt Djurgården möter pappas IFK Norrköping och jag tror att mina kära blåränder får en tuff match, eftersom Idrottsparken lär vara fullsmockad av Peking-fans som längtat så efter att åter vara i fotbollens finrum och som kommer göra allt för att lyfta sitt lag till seger. Jag är också väldigt osäker på var Djurgården anno 2008 står, det känns inte helt stabilt om man säger så. Qui vivra verra!

På tal om fotboll spelade Sverige träningsmatch mot Brasilien vilket fick mig att åter minnas sommaren 1994 då jag officellt blev förälskad i världens största och folkligaste idrott. Jag tror inte att jag såg någon av Sveriges matcher i detta fotbolls-VM, men jag minns hysterin och glädjen kring Brolin, Dahlin och framför allt Ravelli. Det jag dock minns allra mest är fotbollsbilderna som jag och min kompis Patrrik samlade på i ett gemensamt album. Den dagen vi öppnade förpackningen som innehöll Romario, världens då bästa fotbollsspelare enligt oss, var en dag av fullständig lycka. Det albumet ligger nog hemma på vinden någonstans, nött och från en tid då pengarna inte helt hade tagit över fotbollen och med bilder på obeskrivbara profiler som Alexei Lalas, Carlos Valderrama och en tragisk Diego Armando Maradona som fick göra sorti från sin sista VM-match arm i arm med en sköterska som tog honom till dopingkontrollen. The rest is så att säga history.

Om matchen igår: Sebastian Larsson och Fredrik Stoor känns givna i startelvan. Isaksson och Anders Svensson likaså. Frågan är hur våra anfallare kommer sköta sig, en formtopp är att hoppas på för Zlatan, Elmander, Rosenberg och Allbäck. Och Pato, PATO! En ny Pelé är född.

Vilket uppvaknande..

Det finns väl inget mer underbart än att bli väckt 7.30 av en borr (eller annan sorts verktyg) som dånar genom hela huset? Får se om det blir samma visa imorgon..

Back in the U.P.S.A.

Nu är jag tillbaka i mitt lilla studentrum, där jag precis avnjutit min middag som bestod av ärtsoppa. Jag kastar blickar på Jedins återkomst och tänker att de tre första Star Wars-filmerna kan jag nog se hur många gånger som helst utan att tröttna.

Hemresan gick bra, trots att den tog lite mer än 6 timmar. Men man hinner ju se och höra så mycket under den tiden. På båten fick jag byta plats 2 gånger p.g.a. äldre par som ville sitta bredvid varandra (hur har Destination Gotland tänkt med stolsplaceringen egentligen?). Det gjorde mig inte så mycket, för jag fick till slut en fönsterplats precis som jag ville. Pendeltågen var betydligt mer fullpackade än sist och på sträckan Västerhaninge-Centralen roade jag mig med att lyssna på en far och dotter (tror jag?) som lekte 20 frågor. Så enkelt man kan leka! På Centralen såg jag SVT:s sportchef Albert Svanberg köpa Expressen med tillhörande bilaga om årets allsvenska. Han såg väldigt trött och blek ut. I Uppsala var allt sig likt.

Gå in och läs!

Idag har Aftonbladet en stor artikel om kändisar som är nykterister. Gå och köp tidningen, klistra upp i era föreningslokaler, expeditioner och skyltfönster, det här måste vi ju bara visa! Om ni inte vill lägga en tia till detta ändamål, kika in på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2101300.ab.

Stor heder till Aftonbladet, den enda vettiga kvällstidningen i det här landet.

Gotland, fosterö i Norden.

Nu är jag hemma på ön för lite påskfirande. Påsken har alltid varit synonymt med min födelsedag, fast nu är påsken redan här så jag får vänta några veckor till innan jag blir ett år klokare.

Provade för första gången att åka pendeltåg till Nynäshamn istället för att ta båtbussen, och det kan verkligen rekommenderas, speciellt om man som jag åker i timmarna strax efter rusningstid (jag hade nästan en hel vagn för mig själv på båda pendeltågen!). Dessutom kostar det hälften så mycket som båtbussen, så pendeltåg is alltså the shit!

Jag åkte dessutom samma båt som de beryktade bröderna Alex och Calle Schulman. Om det nu är något att skryta med?

Road trip till Östhammar och GAS-kväll.

Idag åkte jag, vår konsulent Seth och UNF:s distriktsordförande Sanne iväg till Östhammar för att kolla in våra årsmöteslokaler. Det är alltid lika kul att kolla in IOGT-NTO-lokaler man aldrig har varit i, och vilken lokal sen! Storbrunn är Östhammars biograf med ca 220 platser och ägs alltså av den lokala IOGT-NTO-föreningen och det var spännande att snoka runt i diverse vrår, i foajén och maskinrummet. Jag blir fortfarande förundrad över vilka resurser IOGT-NTO-rörelsen faktiskt har, vem sa något om en död nykterhetsrörelse?

Sen på kvällen hade jag bjudit in tre gamla kursare för vår efterlängtade Grisen i säcken-kväll. Tyvärr var en av dem sjuk, men resterande tre av oss skrattade gott i 2 timmar och 20 minuter och vi är redan nu redo för nästa Galenskaparna & After Shave-kväll, får se vilken produktion det blir att se då.

Summering av årets Melodifestival.

Så är årets Melodifestivalcirkus över. Vi fick se en artist som redan vunnit ESC ta hem hela tjottaballongen, det återstår nu att se om hon lyckas ta hem ESC ytterligare en gång.

Årets MF har många likheter med 2004. En tajt final med många bra låtar där 4 av låtarna kom från sista delfinalen (som också hölls i södra Sverige 2004) och inledningen med artisterna ingående som boxare var också samma inledning som 2004. Då var också Charlotte Perelli en av tre programledare.

Kristian Luuk gjorde mig inte besviken, men nu ser jag hellre en annan programledare, och hoppas att SVT dammar av Sen kväll med Luuk igen, eller något annat bra program för honom. Frågan är bara vem som ska leda MF nästa år, Babben och Robin Paulsson kanske? Björn Gustafsson och Nour el-Rafai skötte sig också utmärkt och jag ser mycket fram emot deras fortsatta karriärer!

Jurysystemet i finalen har nu spelat ut sin roll, annars borde man även ha jury i delfinalerna för konsekvensens skull. Kanske det skulle vara kul med ett nytt upplägg i finalen där de 4 som fått flest röster får en andra röstningsomgång..

Låtarna har allt igenom hållt en bra klass, likaså artisterna. Intressant också att endast 1 av 4 jokrar gick till final, kanske dags att tänka om där?

Nu återstår 2 månaders väntan innan ESC-cirkusen drar igång, nu ska mina schlageröron få vila litegrann tills dess :-)

MF 2008 - Finalen!

Då är det lite mindre än 9 timmar kvar till 2008 års fantastiska final. Här kommer mina kommentarer, betyg och ESC-chansbedömning:

Charlotte Perelli - Hero
Låten har växt en aning, men jag tycker fortfarande att den saknar något som får det att darra i min schlagernerv. Kanske är det Perelli som inte klarar av låten? Dock har jag haft låten i mitt huvud ett bra tag så det talar nog för en topplacering ikväll.. 3/5
ESC-chans: Skulle nog drunkna i alla andra halvmesyrer och inte ta sig till final.

Sibel - That is where I'll go
Oj, vilket levande bevis på att ett starkt framförande kan lyfta låten oerhört! I delfinalen tyckte jag att Sibel var rätt så försiktig och inte riktigt kände sig hemma, men efter Andra chansens två explosionsartade framträdanden kan jag bara lyfta på hatten av glädje. 5/5.
ESC-chans: Som sagt, med ett explosionsartat framträdande växer låten, frågan är hur nervös Sibel skulle bli i Belgrad inför hundratals miljoner tittare..

Rongedal - Just a minute
Svängigt, oh, så svängigt. Och de synkade dansstegen är det mest synkade vi sett sen bröderna Herrey. Att tvillingarna dessutom är två av den här tävlingens proffsigaste artister gör inte det hela sämre. 5/5.
ESC-chans: Förra året hade Belgien en 70-talsflörtande låt, men den här är ju så oerhört mycket bättre. Och kan energin gå igenom rutan tror jag absolut att Rongedal skulle ha en chans. Hmm, har det någonsin varit ett sjungande tvillingpar i ESC..?

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?

Tredje gången gillt? Trots att både Alla flickor och Jag ljuger så bra är något bättre låtar så finns här något som saknats, nämligen en större scensäkerhet hos Bengtzing som lyser igenom i rutan. Numret med dansarna är dessutom så mycket schlager och så snyggt! 5/5.
ESC-chans: Ingen alls, trodde jag från början. Men Europa är kanske redo för en energisk, klassisk schlager igen? How tough can it be?

Christer Sjögren - I love Europe
Alltså, det här är så bra så mina schlagernerver är så på helspänn att jag bara vill skrika ut min glädje. Numret är klassiskt schlager, och inte ett dugg sexistiskt som så många säger. Sjögren har dessutom The Voice med stora T och V. Sjögrens moves är dessutom fantastiskt obetalbara (http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article2059113.ab). Och höjningen, HÖJNINGEN! 5/5.
ESC-chans: Med tanke på hur det brukar gå för roliga, oproblematiska nummer nuförtiden i ESC så kan det här räcka långt!

Amy Diamond - Thank you
Knappt fyllda 16, och redan en sån karisma! Hon verkar dessutom vara betydligt mer jordnära än andra 16-åriga debutanter i MF (för jag tror inte att Amy kommer tacka Gud ifall hon vinner). Låten svänger gott och känns proffsigt gjord. 4/5.
ESC-chans: Absolut! Vem skulle kunna motstå charmen?

Sanna Nielsen - Empty room
Jag tycker fortfarande att låten inte riktigt når upp till de högre skyarna, jag föredrar Sibels låt i så fall. Men Sanna Nielsens röst är livsfarlig och om jag skulle tippa så skulle jag tro att Sanna tar hem hela tjottaballongen ikväll. 3/5.
ESC-chans: Hmm, antingen flipp eller flopp skulle jag tro, låten är kanske aningen för snäll och mesig för att klara sig bra, det är ju ingen dramatisk Molitba precis..

Nordman - I lågornas sken
Vad ska man säga? Mårten och Linda Eriksson har gjort det igen, en riktigt melodisk och enkel låt som fastnar direkt.  Lägg till shownumret och Nordmans danssteg så blir det full pott! 5/5.
ESC-chans: Skulle det funka med häxbränning och nyckelharpa? Självklart! Det skulle också vara intressant att höra Man of the North på engelska.

Frida ft. Headline - Upp och hoppa
Den funkade på låg- och mellanstadiediscona jag var med och arrangerade igår och den funkar även till viss del i mitt schlagerhjärta, trots att hon sjunger om "en jävla massa sprit". 3/5.
ESC-chans: Noll.

BWO - Lay your love on me
Även BWO har chansen till en "tredje gången gillt" och det kan mycket väl slå in. Fast jag håller fortfarande både "Gone" och "Temple of love" som mycket bättre låtar. 4/5.
ESC-chans: Stor, jag menar, det räcker nog bara att Alexander Bard visar sig så får vi poäng från Östeuropa, när Marina Schiptjenko visar sig kommer Sydeuropas röster  och när Martin Rolinski visar sig kommer röster från Västeuropa.

Jag säger bara en sak, detta kommer bli JÄMNT! Dock tror jag att slutstriden kommer stå mellan Perelli och Nielsen. Den som lever får se. Själv ringer jag nog på Bengtzing och kanske en liten röst på Sibel eller Sjögren, beroende på hur framträdandena ser ut..


Blir det en skräll..?

Något djupt inne i min schlagersjäl säger att Christer Sjögren vinner hela tjottaballongen imorgon.. Am I wrong?

Personkult.

Igår såg jag lite på Debatt och man pratade bland annat om shoppinghysterin. En av gästerna var Blondinbella, en 17-årig tjej som varje dag har drygt 30.000 läsare i sin blogg och som bloggar om sitt liv och också om mode. Detbatten var väldigt intressant, men jag tycker att komikern Tobias Persson var fruktansvärt pinsam när han försökte racka ner på ytligheten hos både Blondinbella och hennes bänkgranne Ebba von Sydow, bl.a. kallade han dem för "skyltdockor" och suckade högt efter varje mening de uttalade.  Visst, båda två står verkligen för det ytliga i vårt samhälle, men de är ju faktiskt även människor och var det något Persson symboliserade var det manliga härskartekniker!

Jag har inte hört eller läst så mycket av von Sydow, men jag tyckte hon var knivskarp när hon pratade om hur mycket det ojas över kvinnors köphets kring kläder etc. medan mäns konsumtion av exempelvis bilar och elektronikapparater (som ju är i mycket högre prisklass än många klädmärken) aldrig lyfts upp som något problem eller köphets som ses som dåligt för pojkar.

En sak är säker, hade jag varit lärare till Blondinbella hade jag peppat henne och stöttat henne med det hon håller på med, oavsett vad min ställning i sakfrågan är.

Det är humor, det är humor, det är humor!

Jag gillar att samla på mig roliga historier, särskilt såna som bygger upp något som slås ner av en fantastisk slutpunch. Den här hittade jag idag:

En ung man kommer in på apoteket och ber apotekaren om en kondom. Han tycker det är lite pinsamt och känner att han vill förklara sitt köp.
- Min flickvän har äntligen bjudit hem mig på middag och jag är säker på att om allt går bra kommer jag att tillbringa natten med henne.

Innan han betalar ångrar han sig och frågar efter en kondom till. Han förklarar:
- Min flickväns syster flirtar med mig ibland, jag är säker på att hon gillar mig, kanske har jag tur även med henne i kväll.

Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han förklarar för apotekaren:
- Min flickväns mamma är relativt ung och snygg, jag tror att hon tycker om mig och jag ska ha möjlighet med henne också.

Kvällen kommer och alla sitter samlade runt middagsbordet och det första som händer är att dom ber en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge mannen som fortsätter att be.

Efter några långa minuter knuffar flickvännen på honom och säger:
- Jag visste inte att du är religiös.
- Och jag visste inte att din pappa är apotekare, svarar den unge mannen


'cause I'm a slacker, yes I am!

Idag är det en äkta slackerdag. Trots att jag gick upp relativt tidigt så sitter jag fortfarande i morgonrock och bara stökar runt, skriver lite mejl, planerar skolarbete, drömmer om seger för Djurgården ikväll etc. Det behövs väl såna dagar också :-)

What if..

Jag brukar roa mig med att tänka att andra, kanske inte så givna, artister gör låtar som är med i Melodifestivalen. Tänk er lördagens startfält, fast med följande artister:

1. Hero med Elisabeth Andreassen (Bettan klarar det mesta med bravur, även detta, fast kanske i ett lugnare tempo?)

2. That is where I'll go med Tommy Körberg (Starka ballader kräver starka sångare, låten känns också väldigt Anthem i hur den är uppbyggd)

3. Just a minute med Herreys (Tänk vilken revival! Låten känns också lite gubbig så brödratrion skulle nog kunna göra nåt spännande med den)

4. Hur svårt kan det va? med Carola (Bara textraden "Se mig, hör mig, rör mig, hur svårt kan det va?" säger väl det mesta? Hade varit kul att höra Carola i gammal schlagertappning igen..)

5. I love Europe med Arja Saijonmaa (Först trodde jag inte det fanns någon annan än Sjögren som skulle kunna göra den här låten rättvisa, men Arja är ju given!)

6. Thank you med Robyn (En annan artist som blev känd som tonåring och som kanske skulle kunna göra den här i en lite coolare version)

7. Empty room med Lizette Pålsson (Var är människan? Hon var med i några MF i början av 90-talet och hennes speciella röst skulle vara intressant med denna låt)

8.I lågornas sken med Nick Borgen och Nanne Grönwall (De fick inte vara med i MF 2002 med deras fantastiska duett så kanske den här hade varit något för dem istället?)

9. Upp och hoppa med supertrion Berghagen/Holm/Skifs (Tänk vad lekfullt det skulle bli, frågan är vem av dem som skulle sköta rappen?)

10. Lay your love on me med Thomas Lewing (Ok, bara jag vet vem han är, men låten är inte helt olik Lewings bidrag Tjuvarnas natt från MF 1984)

Att läsa mejl är viktigt.

Dagens "Note to self": Läs alltid dina mejl innan du åker till skolan, så slipper du cykla till Engelska parken i regnet och mötas av lappen "Lektionen inställd" på dörren när du kunde ha fått samma information via Internet om du bara hade öppnat din mejlbox och därmed sluppit cykla i regnet.

Vilken final det kommer bli!

Efter gårdagens andra chans är nu de 10 låtarna i 2008 års final av Melodifestivalen klara, och jag är nog beredd att säga att det är den bästa finalen någonsin! Detta uttalande sker i stor konkurrens med 2004 års final, men det här startfältet känns faktiskt snäppet bättre. Dock finns ingen utpekad favorit, även om kvällstidningarna fortsätter haussa Charlotte Perelli.

När jag försöker se bilder på vem som står framför fotograferna som vinnare på lördag så kan jag faktiskt se potential i samtliga 10 låtar! Det blir spännande, oh så spännande..

Vilken låt skulle lyckas bäst i ESC då? Jag skulle gissa BWO, Sibel eller Rongedal! Men som alla vet är detta helt omöjligt att sia om, vem vet, kanske Christer Sjögren är vår man i Europa trots allt?

Nu sitter jag mest och irriterar mig över SVT Play som har samtliga bidrag uppe, men som hackar som f-n! Skärpning!

6 dagar kvar till årtusendets Melodifestivalfinal, blir det nytt tittarrekord också?

MF 2008 - Andra chansen

Så är det dags för något som faktiskt nästan skulle kunna vara en final, nämligen Andra chansen. Här är mina förhoppningar inför kvällens heat:

E-type & The Poodles vs. Sibel
Detta kan bli stenhårt, eller så blir det inte det, beroende på vad svenska folket vill ha för kvällen, pyrorock eller smäktande sånginsats? Jag tror på Sibel, vars låt bara växer och växer.
Min vinnare: Sibel

OIa vs. Caracola
Nånting säger mig att Ola kommer vinna det här ganska lätt, med tanke på alla telefonröstarvana Idolfantaster, men Caracolas låt har nånting som får min schlagernerv att dunka, nämligen en av detta års giftigaste tonartshöjningar:
Min vinnare: Caracola

Johnson & Häggkvist vs. Nordman
Blir det en skräll åter igen? Visst, jag har hört att Fläskduetten har coolat ner sitt nummer lite, men vad hjälper det mot en Nordman sprängfylld med adrenalin och coolhet? Nordmans låt är dessutom betydligt vassare.
Min vinnare: Nordman

Thérèse Andersson vs. Suzzie Tapper
Ok, Tappers låt har växt en aning, men jag tror den är chanslös mot operaspektaklet som Andersson levererar. Verserna i When you need me är grymma, synd att refrängen får allt att falla något.
Min vinnare: Thérèse Andersson

Då blir nästa omgång Sibel vs. Caracola och Nordman vs. Thérèse Andersson. För mig är det då givet att Caracola och Nordman tar de två sista platserna i finalen. Men som sagt, i schlagerns värld kan allt hända, det har Carola minst sagt fått erfara i år.

PS! Ni som missade Robins med Björn Gustafsson, gå in på svt.se och titta! Det är så skönt att tillhöra 80-talsgenerationen, vi verkar vara betydligt klokare än tidigare generationer (exemplifierat igår av Felix Herngren) DS.

Eurovision Song Contest i historiska perspektiv.

Det har slått mig många gånger hur spännande det är att använda Eurovision Song Contest som en blick över hur det såg ut vid vissa tidpunkter i Europas historia. Det kanske tydligaste exemplet är från Eurovision Song Contest 1990.

Några månader innan tävlingen hade Berlinmuren fallit och därför stod tyskarna och sjöng om att de nu var "Frei zu leben" (Fria att leva), österrikarna om att det fanns "Keine Mauern mehr" (Inga murar mer) medan Ketil Stokkan kämpade på med sin fantastiska "Brandenburger Tor" med den ljuvliga efterföljande strofen "hånd i hånd som om det var igår".
Samtidigt var många av länderna i Europa i startskedet att utvidga samarbetet sinsemellan och skapa den Europeiska Unionen, vilket är särskilt talande i vinnarlåten Insieme:1992 (Tillsammans:1992) där Toto Cotugno gav oss en "canzone italiana" (italiensk sång) om att "Europa non é lontana" (Europa är inte långt bort). Irländarna gav oss en sång som fick med nästan alla europeiska sevärdheter av värde.
Tävlingen ägde rum i Zagreb, som då tillhörde Jugoslavien och några år bort låg inbördeskrigen på lut, så kanske var det därför Emma från Storbritannien sjöng om att vi borde "Give a little love back to the world" och de lite melankoliska tonerna i både Hollands och Spaniens bidrag kanske gav en föraning om vad som skulle hända.

Och Danmark då? De var så glada och bekymmerslösa som de alltid hade varit, i alla fall vid den tiden innan Pia Kjaersgaard och Muhammedkarikatyrer etablerats i det danska samhället.

Svenskarna sjöng "Som en vind" och finnarna sjöng på svenska.

En kväll i Gunsta.

Ikväll hade vi träff med teatergruppen som vanligt. Jag passade på att ta lite bilder:

                                             

Halvt koncentrerad ring.                        Så här går det när ledarna pratar för länge.

                                                          

Ida regisserar, Markus tar regi.                     Våra stjärnor glänser på den nya scenen.

                                                  

          Helbild.                                                       "Bertil" stöter på "Jessica"

Nä, nu vill jag ut och jobba!

Alltså, jag vet inte hur jag ska förklara det här, men när jag tittar på Klass 9A så får jag bara sån klassrumsabstinens och vill inget hellre än att få komma ut och jobba. Jag blir så berörd av att se elevernas självförtroende växa, höra deras kloka tankar och se de fantastiska lärarna in action.

Min favoritelev i klassen är Ala, en fantastiskt rolig kille som kläcker den ena intelligenta kommentaren efter den andra. Ala har vägrat gå på gympalektionerna sedan lågstadiet, men nu ikväll visade han sig för första gången på lektionen, dock ej ombytt. Det är såna små steg mot storheten som gör mig så berörd att jag nästan börjar gråta.

1,5 år kvar. Sen ska jag också ut och utföra underverk.

Nä, nu blir jag knäpp!

Alltså, idag har jag hittills haft 124 unika besökare! Stämmer statistiken? I så fall:

Vilka är ni, mina nya besökare och hur har ni hittat hit?

I'm just curious :-)

Melodifestivalen 2008 - Deltävling 4

Vilken tur att jag har så trevliga ex-kursare som ville se Melodifestivalen på vår förfest igår! Då slapp jag vänta in på småtimmarna innan jag fick bevittna de sista 8 bidragen i årets MF. Här mina kommentarer och betyg:

Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek
Småtrevlig liten dänga, men framförandet var så himla tråkigt att man trodde det var från MF 1994 eller nåt. Strömstedt kommer nog aldrig leva upp till vinnarlåten "Imorgon är en annan dag" som han skrev till Christer Björkman 1992. Men kul att han försökte! 3/5.

Calaisa - If I could
Jag hade stora förhoppningar efter att ha sett lite av de välsjungande och musikaliska tjejerna i Robin Paulssons program. Men det här var ju bara så förutsägbart och "redan gjort". Synd på så bra artister! 2/5.

Daniel Mitsogiannis - Pame
En riktigt bra låt, som säkert hade gått vidare om Måns Zelmerlöw hade gjort den. Daniel var ju för övrigt den som sjöng demon till Cara Mia, så det kanske hade varit bra om Måns hade fortsatt ta över Daniels demos? 4/5.

Linda Bengtzing- Hur svårt kan det va
The Queen is back! Melodifestivalen behöver Bengtzing varje år känns det som. Framträdandet igår var dessutom det bästa, och mest tajta av hennes deltaganden, både sång- och showmässigt. Kan det rent av bli topp 3 i finalen? 5/5.

Nordman - I lågornas sken
Låten får mig att tänka på låten Trollpackan som vi sjöng med Leffe på musiklektionerna på mellanstadiet. Inget dåligt betyg alltså, jag tycker absolut att den är bättre än hans bidrag från 2005. Den här kändes mer Nordman. 4/5.

Sibel - That is where I'll go
Jag kanske är svårsmält, för jag föll inte alls särskilt mycket för det här. Kanske var jag mätt av avskalade nummer efter Sanna Nielsens genomfart för två veckor sedan? Låten känns klassisk och kanske att den växer efter ett tag. 3/5.

Fronda - Ingen mår så bra som jag
En låt som doftar av Ricky Martin och som svängde ganska bra. Förstår inte hur folk kan kalkonstämpla det här? 3/5.

Charlotte Perelli - Hero
Kvällstidningskrönikörerna har dreglat floder över den, enligt dem, fantastiska låten under hela veckan. Så mina förväntningar var stora, oh så stora. Jag blev dock besviken över det rätt ordinära soundet i låten och Perelli lyckades inte lyfta det mediokra till något större. 2/5.

Nästa vecka blir det Andra chansen. Jag hoppas på Caracola och Nordman, men tror att det blir Sibel och Johnson/Häggkvist som kniper de två sista finalplatserna. En grym final blir det vilket som!

RSS 2.0