Guttland!

Nu sitter jag på min lilla ö. Har hunnit med rätt mycket sedan i lördags. Träffat familjen, stuffat på Munkkällaren med lillasyrran, busat med Harry och Herman, promenerat till Jocke, ringt till Jessica (som var i Uppsala...haha) och så har jag ju läst lite fransk grammatik såklart. Och nu ska jag skriva lite manus innan fotbollen. Tjipp!

Haim

Imorron åker jag hem en sväng till min kära fosterö för att lukta lite på havet, plugga lite franska och prata lite med nära och kära. Ska bli nice :-D Och det ska tydligen bli värmebölja igen. Kanske ta det där doppet jag aldrig tog i somras? Men innan jag åker ska jag se lite hockey i Gränbyhallen, Almtuna mot Malmö. Kan bli en bra match hoppas jag. Men jag hinner nog inte hem till FC Z...Buhu.

I survived!

Idag hade jag grammtiklektion i 4 timmar. Ja du läste rätt, 4 timmar! Men det gick ganska fort faktiskt. Det är ju fruktansvärt intressant med konjunktiv, relativsatser och annat smått och gott. hehe.

Har köpt biljett till lambskallegasquen också! Ska bli intressant att äta lammskallar och dricka fårögon..Fullsatt ska det tydligen vara!

Och nu gjorde Vincenzo Montella mål. Bara så att ni vet det!

Vinterland

Så var då vintern här verkar det som. I alla fall frostigt och kallt. Men nu regnar det. Varför kan vädret aldrig bestämma sig? En mycket stor gåta. Och igår var det två månader till julafton. Tiden rinner iväg. Måste den skynda så? Jaja, I'm too sexy for my jeans, I have to take them off before you put your hands on my ass. Rolig låt det där inte sant? Funderar på att börja svara så i telefon. Undrar vad man får för smarrigt på flyget på lördag? Brukar ju vara riktigt mättande. Och mättande är det ju att äta mat också. Det ska jag göra nu. Schnipp!

Waterloo

Waterloo blev vald till tidernas schlager i lördags. Rättvist? Nja. Jag framhåller fortfarande I treni per Tozeur som den mest fulländade. Men kul att en svensk låt vann. Dessutom den enda (vad jag vet) ESC-låten som har varit med i The Simpsons. Bara det är ruskigt stort! Det avsnittet sändes dessutom idag, så jäkla klockrent! Den där Smithers alltså. Haha.

Tjugotredje oktober

Idag var jag på Stockholm Stadion och firade Djurgårdens SM-guld med ca 14.000 andra. Härligt härligt, men kallt kallt. Skönt att de 8 Djurgårdsmålen värmde något.

70-talfesten var trevlig. Dock vill jag inte vara glamamanuens eller festkommitté eller något annat nästa termin. Jag vill kunna slappna av på en fest och slippa ha massa prestationsångest.

Kall stjärna med Mauro Scocco är ruskigt grym.

Hur mycket svensk film är det egentligen den här hösten? Så mycket jag vill se!

På lördag åker jag till Gotland. Ska bli mysigt.


Back to the 70's

Ikväll ska vi tillbaka till 1970-talet här på Arken. Ska bli spännande att resa bakåt i tiden lite. Och så som glamamanuens ska jag ordna med lekar och annat under kvällen. Får se hur det går. Man kanske borde ha odlat polisonger kom jag på alldeles för sent.

Holy macaroni!

Det är vissa Simpsons-citat som är helt gudomliga...Några exempel:

Lionel Hutz: Well, he's kind of had it in for me ever since I accidentally ran over his dog. Actually, replace "accidentally" with "repeatedly," and replace "dog" with "son."

Homer: Are you saying you're never going to eat any animal again? What about bacon?
Lisa: No.
Homer: Ham?
Lisa: No.
Homer: Pork chops?
Lisa: Dad, those all come from the same animal.
Homer: Heh heh heh. Ooh, yeah, right, Lisa. A wonderful, magical animal.

Homer: Hey, we didn't have a message on our answering machine when we left. How very odd.

Ralph: Me fail English? That's unpossible.

Abe: That doll is EVIL, I tells ya. Evil! Eeeeeeviillll!!!
Marge: Grandpa, you said that about all the presents.
Abe: I just want attention.

Marge (drinking a Long Island Iced Tea): I'd like to visit that Long Island Place, if only it were real.

Homer: Hey boy! Wanna play catch?
Bart: No thanks dad.
Homer: When a son doesn't want to play catch with his father something is definitely wrong.
Grandpa Simpson: I'll play catch with you!
Homer: Go home.

Krusty: I'm sitting here with a smokin' monkey and I dont even know what the hell you are!
Sideshow Mel: Oh Krusty, you can be so cruel when you're sober.

70-tals-outfit

Hjälp! Help! Au secours! På lördag är det 70-tals-fest på Arken. Vad ska jag ha på mig? Gaah!

Gaaaah!

Pers klagostund:
I morse låg det ett brev till mig med en faktura från F som säger att jag inte betalat min hyra för februari i mitt gamla rum. Men jag flyttade ju till mitt nya rum 1 februari, jag ska väl inte betala två hyror i februari? Och varför kommer den så sent? Får se om jag får nåt svar på mitt mejl eller när jag hämtar ut nya nycklar (igen, gaah, vad har de nu hittat på?)

Sedan tänkte jag tillbringa eftermiddagen på biblioteket i Engelska Parken, men givetvis var alla mina favoritplatser upptagna och så mycket annan plats fanns det inte heller. Då begav jag mig till Carolina, det stora biblioteket, men där ville de att jag först skulle ta av mig min jacka och sedan byta ut min plastpåse mot en genomskinlig. Jag fick nervsammanbrott och gick däirfrån illa kvickt. Har de inte tillräckligt med larm på böckerna eller vad? Jag skulle ju bara in och sätta mig och plugga och så möts man av STASI?
By the way, på vägen dit gick ett av handtagen av på min plastkasse, vilket ökade på min irritation.

Sedan kan jag passa på att klaga på min utbildning medan jag ändå är i gång. Under mina 60 poäng Franska ska jag endast läsa 5 poäng med något som liknar pedagogik/didaktik. Under mina 60 poäng Engelska ser det dock lite bättre ut, speciellt i sista kursen. Men varför ska det vara så svårt att integrera pedagogik/didaktik hela tiden? Nu läser jag ju tillsammans med andra som inte alls ska bli lärare. Var det inte lärare jag skulle bli? Eller satsar Uppsala Universitet allt på sina kära forskare och struntar blankt i oss simpla lärarstuderande? Och varför har vi mängder av tråkiga lektioner där läraren bara rapar upp allt som står att läsa i vår kurslitteratur och inte tillför någonting alls?

Jaja. Djurgården tog SM-guld igår, solen skiner och jag är relativt mätt. Lite glad får man trots allt bli.

SM-guld, SM-guld, SM-guld!!!

Vad finns det mer att säga? Guldet är tillbaka i huvudstaden. Nu blir det guldfest på söndag! Oh yeah!

Då var det söndag igen

Tycker att årets Nobelpristagare i litteratur, Harold Pinter, verkar vara en cool snubbe.

Idag hade jag teaterledarkurs i Enköping för de två som missade kursen förra gången. Det gick bra, verkar vara två tjejer som är väldigt engagerade, både med teater och nykterhet, så det var super!

Såg om Livet är underbart i helgen (Den italienska) Rekommenderas varmt!

Imorgon ska jag till tandläkaren! Tjoohoo! Jag gillar att gå till tandläkaren!

Åh, massa UNF:are på Aktuellt. Va snygga de är!

Om en vecka är det Stockholms stadion som gäller. Djurgården mot Elfsborg. SM-guldet ska bärgas. Nästan 15.000 på läktarna. Kan det bli härligare? Nä jag tror f-n inte det!

Bert!

Åh ikväll är det reprisstart av Bert! TV-serien om Bert Ljung! Kan om möjligt vara den bästa svenska TV-serien någonsin. Förmodligen känner jag så mycket för den serien därför att den kom samtidigt som jag själv upplevde samma prepubertala saker som Bert. Men jag tycker fortfarande att det är skojigt, speciellt Berts pappa, suveränt spelad av Johan Ulveson och alla andra sköna figurer, mestadels män, tråkigt nog.

Vad jag skulle göra med 122 miljoner

¤ Köpa mig fri från alla former av studielån
¤ Ge SVT och EBU kapital till att återinföra liveorkestern i MF och ESC
¤ Finansiera min schlagermusikal något
¤ Ge Mommo och Mamma pengar till att fixa sina tänder
¤ Starta en egen biograf
¤ Skänka pengar till organisationer och föreningar jag är med i
¤ Lägga undan till en lägenhet i Sthlm
¤ Ge Pappa pengar till att fixa låset på toalettdörren på nedervåningen *fniss*
¤ Köpa massa onödiga prylar
¤ Ge Pernilla och Ida pengar till att starta en egen teatergrupp med massa freaky shows

Bidragen klara för MF 2006!

Redan nu är bidragen för nästa år Melodifestival uttagna och det ser relativt intressant ut, men kanske inte så jättespännande. Mr G:sson har med 6 låtar, Pling tre och förra årets vinnarupphovsmän 2. Roligt är att Åberg/Schaffer är med, förmodligen som Electric Banana Band, Patrik Isaksson och Stephen Simmonds debuterar i tävlingen och 2 gotlänningar är med i tävlingen (Attlerud så klart och gamle Gaston Bros-sångaren Johan Lyander). Det finns massa roliga upphovsmän att plocka ut, jag kan fortsätta: Mårten Eriksson, Anna Sahlene, Marcos Ubeda, Ahlin/Lydell, Bobby Ljunggren etc. Och titlarna är relativt mysko, några exempel: Ge mig en kaka till kaffet, Jag ljuger så bra, Kameleont, Kuddkrig osv. Hoppas nu att Björkman och C/O hittar bra artister, det ryktas om Kikki, Pontare och Östen med resten. Snart 18 februari...

Halvförkyld

Känner mig relativt halvförkyld nu. Tung i huvet och lite ont i halsen. Får försöka kurera mig på något sätt. Några kureringsförslag?

Saknat mig?

Glömde skriva igår, det var som attan. haha. Hände väl inget spännande igår antar jag. Idag har jag fått hem en skiva och två filmer, Melodifestivalen 2005, Timmarna & Livet är underbart. Mumma! Höstmörkret är räddat! I och för sig har det inte blivit så mörkt ännu, men ändå..

Lättnadens suck

Visby Gute klart för division 1 nästa år, Sverige i princip klart för VM trots förlusten mot Kroatien och så har mina kusiner sålt en lottorad värd 122 miljoner kronor! En rolig helg inte sant?


Skriver på mitt manus till min grupp, Per och C/O, som de ödmjukt vill kalla sig. Den kan bli rätt så rolig, bara jag får till lite struktur i alla trådar jag drar i.


Tycker det är häftigt att vara 80-talist. Känns som att vi är den kloka och öppna generationen om man jämför med tidigare generationer.


Min cykelsadel blir aldrig blöt, eller så torkar den väldigt fort.


Erik Edman var bäste man på plan igår, utan tvekan!


Planet Simpson

Åh, hittade Chris Turners bok Planet Simpson på Celsiusbokhandeln idag! En, vad det verkar, seriös bok om The Simpsons. Ska bli intressant att läsa. Har även inhandlat en dörrmata och cykellysen idag. Duktigt va? Und jetzt, Fußball!

Kroatien-Sverige, Bollstanäs-Visby Gute

Usch vilken spännande fotbollshelg det kommer bli. Först Sveriges VM-kvalmatch mot Kroatien imorgon, en match där Sverige har chansen att definitivt bli klara för VM i Tyskland nästa år. Hoppas hoppas att det går vägen så vi slipper våndas ett par dagar till innan sista matchen mot Island. För visst ska Sverige vara med i VM! Med det stjärnlag som håller på att växa fram vore det synd och skam att missa det. Börjar redan längta till första avspark.

Sedan på söndag avgörs Visby Gutes öde. Blir det nya division I, kvar i division II eller t.o.m. kvalplats till Superettan? Hoppas att det går bra här också och att Gute vinner så jag får en god sömn.

FC Z - Fredagar 21.00 ZTV - Så fruktansvärt roligt!


ESC 1990 + Musikal

Sitter och pluggar lite schlagerkunskap. haha. Har kommit fram till att ESC 1990 var ett ruskigt bra år! Har lyssnat igenom nästan alla låtarna från det året och ingen är riktigt dålig faktiskt! Jugoslavien, Irland, Storbritannien, Danmark, Spanien, ja favoriterna är många. Dessutom det oerhört underskattade svenska bidraget Som en vind.

Har också börjat skumma lite planer för min schlagermusikal som jag vill genomföra nån gång, antingen på scen eller på film. Några scener börjar födas, bl.a. predikan à la Högt över havet, Kall som is på toaletten, Börje Ahlstedt sjungandes Det börjar verka kärlek banne mig till Lena Nyman...Har tänkt mig en längd på 3 timmar ungefär, undrar om det räcker till. haha. Klart är att Jocke Engström, the musical man, ska stå för regin! Det har vi nästan skrivit kontrakt på. hehe.

Il faut que...

Har suttit i inlärningsstudio och rabblat franska i två timmar idag, som jag alltid gör varje onsdag. Ganska coolt att prata, spela in och lyssna på sig själv. Synd att det inte verkar finnas på grund- och gymnasieskolor för just själva uttalet är nåt som tränas ganska lite på tycker jag. Istället för att få höra från en lärare vad han/hon tycker om ens uttal så får man dessutom höra själv vad det är för fel man gör. Sen är det rätt skoj att sjunka in i ens egna utveckling av uttalet och lyssna på sig själv intensivt. Kom ihåg nu barn att instabilt e är inte att leka med! haha.

Intressant yrke?

Idag såg jag en tjej med ett ganska, hmm, intressant yrke. Var nämligen och sprang en halvtimme på Nautilus löpband och efter mitt pass så skulle jag ner och byta om, och i herrarnas omklädningsrum går en tjej omkring och dammsuger! Ganska intressant eller hur? Det visade sig också att hon skulle svabba golvet i duschutrymmena då jag spritt språngande mötte henne med en svabb i handen efter min dusch. Jaja, tänkte jag, ingen idé att försöka gömma nånting, utan jag fick stå där och torka mig. haha. Undrar bara hur folk skulle reagera om en man jobbade som städare i damernas omklädningsrum? Och är det inte dags för gemensamma omklädningsrum egentligen? För att uppnå optimal jämställdhet borde väl det vara ett bra steg? Eller har jag fel?

Trött

Är så trött idag. Ont i huvudet och seg. Försöker plugga lite men orkar inte. Får se om jag piggnar till snart.


Back again

I helgen har jag varit på teaterledarkurs på Wendelsberg i Göteborg. Det var roligt och inspirerande som vanligt. Skoj att träffa alla gamla bekanta och att återse den härliga miljön. Några nya lekar blev det faktiskt och några gamla bortglömda. Och så fick vi veta att festivalen till 90 % säkerhet blir på Tollare nästa år! Tjoohoo! Då slipper mina teaterbarn bojkotta mig. haha.

Usch vad spännande det blir i Visby Gutes sista match. Div I nästa eller kval eller div II? Vågar knappt titta på resultaten nästa vecka.

Sällskapsresan utsedd till världens roligaste film i Folktoppen med Vi hade i alla fall tur med vädret och Jalla Jalla som tvåa och trea. Vem i h-e har SVT tillfrågat? Skandal är väl det minsta man kan säga.

Finns det något äckligare än doftkombinationen svett och rök? Satt bredvid en sådan doft i 3 timmar på tåget. Usch och blä.

RSS 2.0