Härligt slutkörd

Så var en av 2007 års höjdpunkter över. Teaterfestivalen blev en väldigt rolig sådan med många bra framträdanden, massa folk, mycket skratt och Lelle & Tinou som Pippi Långstrump och Herr Nilsson!

Det gick suveränt bra för vår grupp, det var bara en gång som sufflören behövde agera och efteråt var alla riktigt pepp och ville spela en gång till! Det om något är ett bra tecken på att det gick bra.

I helgen fick jag också se andra gruppers föreställningar och se många stjärnor tändas, om så för någon minut men kanske att någon av helgens deltagare blir framgångsrik scenartist i framtiden. Förhoppningsvis är personen/personerna fortfarande med i IOGT-NTO-rörelsen då ;-)

Det angenäma problemet med teaterfestivalen är att det är alldeles för många föreställningar. Det finns inte mycket tid till att bara umgås och vara med andra grupper utan det är ett ständigt "håll-koll-på-barnen-så-att-de-är-på-den-plats-där-de-ska-vara-i-tid" som ekar i huvudet. Och när man är inne på 20:e framträdandet är i alla fall min hjärna ganska trött och jag kan tänka mig hur det är för en 7-8-åring. Men samtidigt är det ju det här vi vill, att så många som möjligt ska vara med på festivalen och jag vill inte vara i den sits att jag måste säga till mina junisar att man inte får åka på festival för att det är för många anmälda. Men men, detta får teaterkommittén fundera kring och kanske hitta en lösning ;-)

Teaterfestival i helgen och Snart ESC

I helgen blir det dags för den årliga teaterfestivalen på IOGT-NTO-rörelsens vackra folkhögskola Tollare. Det ska bli lika kul som vanligt att få se sin och andras grupper spela upp sina verk och få träffa alla gamla ledare och junisar som man känner sedan tidigare och kanske lära känna några nya ansikten. Så får vi se om det blir ett klassiskt ledarspex i år...

Snart är det dags för årets Eurovision Song Contest och jag måste erkänna att jag inte har lyssnat in mig särskilt mycket på låtarna. Visst, jag har sett de tre inför-programmen som har varit, men inte mer. Men nästa vecka ska jag se till att börja lyssna in mig mer. Efter första lyssningen fastnade jag extra för Schweiz, Cypern, Makedonien och Turkiet, men detta kan ju givetvis ändra sig allt eftersom.

Nu nöjer jag mig istället med att lyssna igenom gamla ESC-klassiker, här får ni fem klassiska ESC-år av olika anledningar:
¤ ESC 1968 - Första gången i färg, och vilken färg sen! Känns som om man befinner sig i en Austin Powers-film
¤ ESC 1973 - Mest för tävlingen topptrio, Luxemburg, Spanien och Storbritannien. Tre världsklasslåtar!
¤ ESC 1987 - Bästa året genom tiderna, utan tvekan! Irland, Norge, Israel, Jugoslavien... Mmm!
¤ ESC 1994 - 9 år innan EU bjöd in tidigare öststatsländer gjorde ESC detta och det resulterade i ett finstämt år!
¤ ESC 2000 - Inte för att vara patriotisk, men finalen i Stockholm är den snyggast producerade finalen ever!

Livet rullar på..

Nu är det mycket som händer. Kongressförberedelser, teaterpremiär, fotbollsdömningar, plugg och annat smått och gott avlöser varandra i en rasande fart. Men det är skönt att ha saker att göra, så man inte blir degig och uttråkad.

Här får ni förresten ett roligt klipp med Boris Jeltsin och Bill Clinton som jag såg i samband med att Boris Jeltsin avlidit: http://www.youtube.com/watch?v=aIM5KeGuKA4. Det är härligt att även världspolitiker kan unna sig ett gott skratt så man får inse att de faktiskt också är människor.

Mycket politik..

Just nu händer det massor i både svensk och europeisk politik. För bara 20 minuter sen fick jag höra att Lars Leijonborg tänker avgå som fp:s partiledare i höst. Det känns helt rätt eftersom han har gjort folkpartiet till det parti jag känner allra mest agg för, speciellt för skolfrågan som de tyvärr har gjort till sin egen. Det verkar dock som att Jan Björklund kommer ta över så då lär det väl bli ännu sämre. Och nu spricker också den så lyckliga och glada alliansens 4 huvudansikten. Kommer den nya anpassa sig till stomatolleendena eller kommer en bistrare min att synas bredvid Freddan, Måddan och Häggan?

Och igår var det första omgången i franska presidentvalet (låter nästan som Melodifestivalen, med omgångar och allt!) och det kommer stå mellan Nicolas Sarkozy (ni vet han som kallade förortsungdomarna för slödder) och Ségolène Royal. Självklart hejar jag på "Ségò", inte för att jag vet så mycket om hennes politiska kraft, men det känns som att en kvinna är vad som behövs efter årtionden av gamla gubbar på Elysée-palatset och Sarkozy känns som allt annat än rätt man att leda detta mångkulturella, fascinerande land.

Från politiken till släkten: I veckan bloggar min farbror Tommy på helagotland.se, gå in och läs vad som händer i Kenomannens händelserika liv: http://www.helagotland.com/GEN_Utmatning.asp?ArticleID=1500415

Värsta fynden!

Ibland hittar man fynd alltså! Tog en sväng in på LundeQ för att kika lite på filmer och böcker på skoj så där. Plötsligt såg jag den eminenta filmen American Psycho framför mig och läste att den kostar 49 kr. 49 kr?!?!? Nä, det måste stå 149 kr, det är ju en högklassfilm! Men nej då, priset var rätt och jag högg till direkt. Fynd 1.

Sedan gick jag vidare in på bokavdelningen och kollade lite bland pedagogikböckerna och drömde mig bort till en lärarutbildning där jag faktiskt får läsa dessa böcker. Jag började gå mot utgången när jag såg en hylla med utförsäljning av gamla kursböcker och jag hittade ganska omgående en bok på franska om fransk historia från revolutionen och framåt för, hör och häpna, 20 kr! Fynd2.

Jag fortsatte leta på samma hylla i hopp om att hitta något om pedagogik och min glädje blev dubbel när jag hittade en bok som hette "Språkboken - En antologi om språkundervisning och språkinlärning" Ka-tching! Den ska jag bara ha tänkte jag. Priset var helt sagolika 20 kr (den hade tidigare kostat 399 kr) och nu har jag äntligen lite för mig väsentlig kurslitteratur. Fynd 3.

DÅM

Igår var det distriktsårsmöten för IOGT-NTO-rörelsen i Uppsala län och det blev en väldigt intressant och rolig dag på många sätt. Här några utkast:

¤ Jag blev omvald som distriktsordförande och vår styrelse är intakt med 3 nykomlingar! Numera är vi 7, alltså borde vi kunna göra ett näst intill dubbelt så bra jobb ;-)
¤ Pendlade mellan UNF:s och IOGT-NTO:s årsmöten och fick bl.a. uppleva en parentation för första gången
¤ Busade med de tre bröderna Persson vilket resulterade i att jag så småningom fick grus i kalsongerna tack vare den äldsta broderns påhittighet :-P
¤ Fick se två i princip helt nya styrelser för UNF och IOGT-NTO. Känns spännande, men också lite läskigt, för nu blir jag nog helt plötsligt rådsordförande. Men det ska nog gå bra.
¤ Satt bredvid en snart 80-årig kvinna vid middagen och hon tyckte att det var trevligt med en karl till bordet!
¤ Blivit än mer övertygad om att budgetförhandlingar är bland det tråkigaste jag vet.
¤ Fick 3 små fröväxter att vårda och ta hand om av förbundets representant. Stackars växter!
¤ Pyntade möteslokalen tillsammans med Fia.

Kort sagt, en händelserik och viktig dag. Nu tar vi nya tag och utvecklar oss! Sen är det en liten kongress att ta hand om också, men det grejar vi nog ;-)

En påsk med ovanligt slut

Annandag påsk. Drar upp rullgardinen. Fucking jävla snö utanför mitt fönster! Och inte lite heller! Hoppas verkligen att den försvinner snart, vill inte ha snö på min födelsedag!

Igår såg mamma, pappa och jag på Djävulen bär Prada. Jag hade inga höga förväntningar alls, men den var riktigt bra! Meryl Streep är alltid fantastisk och filmen var så där lagom lättsmält.

Nu rullar veckorna på, snart är det sommar igen. En sommar som kommer präglas mycket av kongressen i Uppsala. Jag har aldrig varit på kongress (eller inte en HEL kongress, rättare sagt) och nu är jag plötsligt med och arrangerar den! Det kommer bli kul att vara med om den. Jag hoppas också att vi har vädret med oss, för det blir väl ändå inte snö?

Allsvensk premiär betyder vår för mig. Tyvärr blev premiären en besvikelse eftersom mitt kära Djurgården förlorade mot BP med 1-0. Men men, det är ju trots allt 25 matcher kvar, får hoppas på förbättring! Och i veckan kan jag se matcher både från Damallsvenskan och Superettan i Uppsala! Den chansen tar jag vara på ;-)

När jag blir gammal..

Jag brukar ofta tänka på hur vi 80-talister kommer vara som 70-80-åringar? Kommer vi sitta framför varsin dator och ladda ner film och musik och gräma oss över att det var bättre förr när vi hade 15-20 TV-kanaler, modem, CD-spelare och Jim Carrey? Kommer vi bete oss som dagens gamlingar? Kommer forskning och medicinering ha nått så långt att den genomsnittliga medellivslängden ökat med 25 år? Kommer Melodifestivalen, fotbolls-VM och bilar att finnas kvar? Kommer vi bo på ålderdomshem eller blir de ett minne blott? Kommer Piratpartiet att ha regeringsmakten? Kommer The Simpsons fortleva år efter år? Kommer dagstidningar finnas kvar? Kommer världsfred att råda?

Frågorna är många och det är de som gör livet värt att leva :-)

RSS 2.0