En timme till december...

Har precis avnjutit filmen "The Terminal" med Tom Hanks, förmodligen världens bästa skådespelare, och Cathrine Zeta-Jones, en oerhört underskattad skådespelerska. Steven Spielberg stod för regin och som vanligt när det gäller Steven så berättar han en simpel historia på ett fantastiskt sätt. Se den!

Imorgon är det december. Januari känns inte längesen. Det här året har gått vansinnigt fort. Märkligt det där med tidsaspekter.

Glädjen med att zappa...

...är att man kan hamna mitt i en stand-up-comedy-föreställning från 80-talet med självaste Eddie Murphy. Och Jesus Christ vad det är bra!

Melodifestivalen 2007...

För en liten stund sedan presenterades vilka artister som ska framföra nästa års bidrag i Melodifestivalen. Rent spontant känns det sådär, jag menar:

¤Tommy Nilsson - Han har gjort "En dag", den bästa schlagern genom tiderna, och dit kommer han aldrig nå igen. Åtminstone inte med en låt som han har varit med och skrivit själv..
¤ Andreas Johnson - Suck
¤ Jimmy Jansson - Suck 2
¤ Sonya Aldén - Lika slätstruket som sist?
¤ Nanne Grönwall - Ok, det kommer bli stabilt, men tråkigt!
¤ Magnus Carlsson - "Hej, jag tänker inte ge upp förrän jag vinner MF!"
¤ Andreas Lundstedt - "Hej, jag tänker inte ge upp förrän jag vinner MF för Sverige och inte för Schweiz"
¤ Regina Lund - Kan bli flipp, men jag tror på absolut megaflopp
¤ Anna Book - Suck 3

Men det finns också saker jag väntar på med stor förväntan:

¤ Svante Thuresson & Annelie Rydé - Jag slår vad om att de försökte få med Lill Lindfors, men det blev Rydé istället som får kampera ihop med Svante. Nygammal vals anno 2007?
¤ Sarah Dawn Finer - Min syster säger att hon är bra. Min syster har gott schlageröra.
¤ Jessica Andersson - Har hon rätt material (både kläd- och låtmässigt) kan det bli bra och jag gillar hybriden till låtskrivare: Rob 'n' Raz vs Mårten och Lina Eriksson. Adrenaline möter Genom eld och vatten?
¤ After Dark - Kan de återuppleva La dolce vita-succén? Bara titeln "(Åh) när ni tar saken i egna händer" bådar gott!

I övrigt hoppas jag på 4 starka jokrar, vad sägs om:
¤ Tommy Körberg - Det har ju viskats om att Björn och Benny har en låt till honom, och han vinner ju vart 19:e år så det är väl dags igen!
¤ Helen Sjöholm - Sveriges vackraste stämma skulle passa i MF
¤ Orup - Nu när han sjunger själv igen och allt.
¤ En låt signerad Lasse Holm/Ingela "Pling" Forsman för nostalgins skull!

För övrigt tror jag att Kristian Luuk kommer rocka som programledare!

Back in the loop!

Jag har varit en dålig bloggare, jag vet, ska försöka ändra på det. Blir väl lätt så när man har massa tentaångest att tampas med. 1 tenta avklarad i alla fall, 2 kvar, det ska nog gå bra.

Måndagar är min nya favorit-tv-kväll! Förra veckan startade nya dramaserien "Mästerverket" på ettan (Ulf Brunnberg som patriark!), som följs av alltid lika solklara "Kobra" och därefter det TV-världens just nu mest geniala aktörer, Filip & Fredrik, med "Ett herrans liv". Och nu har de ju även en side-kick, förmodligen den mest bisarra någonsin, nämligen skåningen Sten "Taxi" Jonsson som är helt galet skön! Och återigen konstaterar jag att det vimlar av män i min TV-ruta. Borde jag reagera och i så fall hur? Jag kanske borde titta mer på TV 4:s "Förkväll"...

Det är irriterande att sitta och digga till en låt och tycka att den är rätt bra för att sedan höra att det är Paris Hilton resp. Martin Stenmarck som sjunger låten.

Snart hemma..

Nu ar det mindre an 48 timmar kvar tills jag ater kliver in genom Arkens A-uppgang och far lasa upp dorren till min lilla lya. Det ska bli sa skont att kasta in vaskorna, oppna fonstret, ga och handla massa mat och bara njuta av att fa vara hemma. Dagen efter ska jag skriva klart min pjas at Gunstabarnen, jag har inte hunnit skriva nat har nere men jag har i princip allting klart i min lilla hjarna.

I sondags gjorde jag tva saker jag aldrig gjort forut:
* Atit musslor med pommes frites (tydligen en belgisk specialitet, mums!)
* Gatt pa opera, narmare bestamt Barberaren i Sevilla.
Alltid trevligt att prova pa nya saker, synd bara att vi satt pa forsta raden sa vi fick boja extremt mycket pa vara huvuden for att fa den italienska texten oversatt till franska. Och visst ar det ganska lojligt med folk som med operastamma sjunger: "Var ar du?", men jag vanjde mig efter ett tag

Jag har frot till en Melodifestivallat i huvudet. Ska bara fa ner den pa papper och i notform sa skickar jag in den i hopp om att komma med i MF 2008. Artister som framfor den? Jag har mina idéer dar ocksa..

Fransosen anropar!

Det kanske skulle passa med ett litet inlagg fran Frankrike. Jag befinner mig i Besançon i ostra Frankrike, staden dar Victor Hugo foddes! Jag bor i en familj som foder mig bade morgon och kvall och pa dagarna gar jag antingen pa lektioner, pluggar i biblioteket eller "utflyktar" mig, som igar da jag och mina svenska kumpaner besokte Dijon, den stora senapsstaden. Jag har varit har i snart tre veckor och nu borjar jag langta hem till den svenska vardagen. Det ska bli skont att komma hem nasta fredag, det enda jag fasar for ar snon, men jag far klara mig :-) Jag har ocksa fatt lart mig mer om hur jag agerar i olika situationer; vilket alltid ar en blandning av skrack och fortjusning. Bl.a. min daliga vana (som jag delar med lillasyster X) att svara pa nagot aven fast jag inte har hort vad personen i fraga har fragat. Sana situationer blir annu lustigare pa ett frammande sprak kan jag lova!

Korta iaktagelser fran Frankrike:
* Morkt brod existerar knappt
* Fransman kor bil som galningar
* Dagstidningar saljs i separata butiker (dessutom ar de inte ihophaftade)
* Alla pratar franska i filmer och tv-serier (Aven Sean Connery och Peter Stormare. Jag totalvagrade att ga och se Scoop, det hade varit forodande att hora Scarlett Johansson prata franska!)
* Alkohol behandlas som vilken vara som helst.

Sirius till Superettan! Synd att jag missade det, men det blir harligt att antligen fa ga pa gratis elitfotboll i Uppsala! Som domare har jag ju gratis entré till alla matcher i distriktet. Far hoppas att Studenternas fraschas upp lite grann sa att matchupplevelserna blir an mer totala.

RSS 2.0