Lill-Boris

Igår var jag ute i Gunsta och var serveringspersonal under en föreställning och fick också ikläda mig rollen som drängen Lill-Boris, en pålitlig dräng som kunde både läsa och skriva och hade läst i en jordbrukstidning om nymodigheten traktor, vilket fick Fröken i huset att anse honom som lite tokig. Fick dra på mig ett antal nummer för stora byxor, skjorta och väst och massa gelé i håret och mörkt smink i ansiktet (bilder kommer snart på www.panikteatern.se). Väldans roligt var det och god mat och mycket folk så det var lyckat :-D

Ikväll är det filmgalan. Har som vanligt inte sett alla filmer, knappt någon faktiskt så jag har väl inte så mycket att säga till om. Men det vore coolt med tacktal av både Persbrandt och Ahlstedt och hederspriset till Lena Nyman. Hoppas också på en eller annan överraskning (Robert Gustafsson imiterandes en bitter Krister Henriksson?)

Avskyr folk som gnäller. Kan inte hjälpa det.

Sista jokrarna klara..

Det blev som kvällstidningarna redan har skrivit: Magnus Carlsson, Rednex och Andreas Johnson blev de 3 sista jokrarna i MF. Magnus har en låt skriven av Glenmark/Strömstedt vilket låter riktigt intressant. De andra två däremot kan bli både flipp och flopp. Fast lite coolt med Rednex är det ändå. På lördag är det bara 3 veckor kvar, sen är mina lördagkvällar uppbokade i en månad...And I love it!

Kan tillägga att på vägen ut till Gunsta hade busschauffören ett eget blandband som han spelade. Det började med Gyllene Tider, fortsatte med Ted Gärdestad sedan någon okänd artist och därefter kom Godmorron och Fångad i en dröm från MF 1981. Han var dessutom förbryllande lik Bert Karlsson. Do you see any connection?

Hela världen för mig

Idag började jag min nya kurs, Klassrummet - En social och kulturell mötesplats. En kurs som visade sig vara väldigt internationell då kursen dels är på engelska och dels så är den öppen för utbytesstudenter. Så det var bara jag och två till som kan räknas som svenskar i klassen som består av människor från följande länder: Ukraina, Spanien, Palestina, USA, Canada, Japan, Tjeckien, Nigeria och Sverige! Alla ska dessutom inte bli lärare så jag tror att kursen kommer bli väldigt full av intryck och perspektiv för alla. Seems jolly great!

I helgen var jag i Göteborg och gjorde följande:
¤ Snyltade på Idas överslaf
¤ Såg en fantastisk rolig clown-version av världens bästa pjäs: Macbeth
¤ Snappade upp en catchfrase från en sextörstande göteborgare
¤ Sett kändisar såsom Ola Salo och Caroline Wennergren
¤ Var fördomsfull på Kina-restaurang
¤ Sagt Avenyyyyyyn flertalet gånger
¤ Hjälpt Ida att få in TV 4
¤ Såg en allmänt tråkig revy

Största artisten genom tiderna?

Har nyss sett Jonas Karlssons dokumentär om the one and only - J-O Waldner. Sveriges största artist genom tiderna? Han är defintivt en av dem, absolut. Kommer aldrig glömma när han bara stod där, i foajén till Södervärnshallen. Sverige skulle spela landskamp och vi hade ingen idrott för att de skulle vara där och träna. Jag och mina kompisar gick dit för att titta och redan innan vi kommit in i själva hallen så står han där, litten men likafullt mäktig och jag ber givetvis om en autograf. Tänk att få se en världsartist i vår gympasal där ju annars vi blev svettiga och inte J-O. Ett magiskt ögonblick där vardagen mötte det sagofulla. I'll never forget it.

Rörelsehelg

I helgen har jag varit på Junis Distriktsordförandekonferens på Tollare och det var spännande att få röra sig bland "eliten" och höra lite om vad som händer inom förbundet. Och jag förvånas varje gång jag är på någon rörelsegrej över hur många det är inom rörelsen som man aldrig har träffat. Det känns ju som att vi är en rätt liten organisation och att man känner, eller i alla fall känner till "alla" som finns och är aktiva. Men här var det flera nya ansikten från olika delar av landet och med blandade åldrar. Visst är det underbart?

På lördagkvällen var vi och såg R.E.A. på Hamburger Börs och jag frågade mig: Hur kan jag ha missat det här i 5 år? Det var en show som var så tight, så speedad och så fantastiskt fyndig och rolig att jag nästan blev andfådd av skrattattackerna. Anders Lundin som en "mimande" Niklas Strömstedt, Anna Pettersson som en helt galen Sanne Salomonsen, Janne Åström som Tommy Körberg på "Anger Management, Maria Möller som Björk (jag var nära att hamna på golvet av skratt här) och Andreas Nilssons spännande filmprojekt. Så djävulskt helgjutet att jag känner mig tvungen att gå och se igen någon gång i vår. Då är ju dessutom Babben med och det gör ju inte saken sämre precis. GÅ OCH SE är min uppmaning till er alla! Kan även tillägga att maten var super den med.

Imorgon är det Idrottsgalan. Peter Jidhe kommer regera och Anja Pärson vinna priser. Punkt.

Klumpeduns

Spillde ut massa ris, nös på dataskärmen, spillde lite cola. I'm so clumsy today.

Dagen som var

¤ Sprang runt halva stan och letade efter min post
¤ Shoppade två reaplagg
¤ Fick en märklig inledning på ett telefonsamtal
¤ Sammanträdde
¤ Packade upp väskor
¤ Såg på Commander in Chief
¤ Förfärades över grå snö
¤ Sprang 4 km på löpband
¤ Åt havegrynsgröt till frukost

Soon back in the U.P.S.A.

Då har tre veckor sprungit iväg och om sisådär 5 timmar sitter jag på ett plan hem till Uppsala (eller ja, först till Arlanda, jag hade inte tänkt landa på Stora Torget). Det har varit skönt att vara på Gotland men det ska bli skönt att komma hem till mitt egna rum nu. Saknar min säng, min dator, hissdörrens läten...Ska bli spännande att se hur nya kursen blir också. "Klassrummet - En social och kulturell mötesplats". Låter helflummigt men intressant! We will see.

Julfilmer

Igår såg jag och familjen en riktig julfilm (lite sent, but what a heck), nämligen den gudomliga Love Actually. Här kommer fler tips på bra filmer med lite julstämning i:

Ensam Hemma
Ogifta par
Livet är underbart
En julsaga
Die Hard
The Nightmare Before Christmas
Ombytta roller
Sällskapsresan
Gremlins
Fanny och Alexander

Trettondagsafton

Aftnarna duggar tätt minst sagt. Ett väldigt snyggt ord också. Afton. Det kunde ju ha hetat kväll istället. Julkväll, nyårskväll, inte lika snyggt va?

En brasse i Djurgården. Luktar SM-guld i år igen. Härligt härligt. Nu är det bara Champions League som fattas och en renoverad Stadion. Oh yeah!


Trängselskatt

Tycker det är så himla coolt med trängselskatten i Stockholm! Att det äntligen görs något för att minska biltrafiken och förbättra stadsbilden. Det är nästan så att jag tycker att det borde införas i alla städer, inte bara storstäder, utan även i t.ex. Visby. Något måste vi ju göra för att minska våra utsläpp och då är denna drastiska metod förmodligen den bästa som finns just nu. Vågar man hoppas på att dessa idéer sprider sig över Atlanten? Det är ju dessutom betydligt hälsosammare att cykla, gå eller åka buss till jobb/dagis/skola än att sitta några få personer i en bil och tråka. Bilen har blivit något som tillhör välfärdssamhället, något som tillför människor lycka liksom mat och husrum. Varför är det så? Kanske bilen som fortskaffningsmedel snart har sett sina bästa dagar...

3 snedstreck 1

Idag vaknade jag vid 05.40 och låg sedan och försökte somna om till 08.00 ungefär. Det hade egentligen varit coolt att gå upp och typ gå ut och gå eller göra någon annan vardagssyssla vid den tiden. Vi sover ju trots allt bort ungefär en tredjedel av våra liv och varför det egentligen? När vi dör har vi ju all tid att vila i frid, varför måste vi då göra det så pass mycket under vår livstid? Man blir så trött av att sova så länge också. Och tänk vad mycket mer tid man skulle få till att göra de där sakerna som man säger sig aldrig hinna med! Att ta sig tid, istället för att sova bort den. Kanske har jag mitt nyårslöfte där. Men först ska jag nog sova lite middag ;-)

Andra dagen på året

Sitter här och chattar med min lillasyster, trots att vi sitter i samma rum. Visst är vi knäppa? Har huvudvärk också, aldrig roligt. Fick 500 kronor i presentkort hos Ticnet i nyårspresent av Mam och Pap som jag nog ska använda till att gå och se Mamma Mia, det sägs ju att den ska vara superbra. Kunde dock inte boka med presentkort via Internet så måste ringa till dem, men de verkar inte vilja svara. En trevlig nyårsafton hade jag, trots att Ida och jag fick stå ute och frysa och förgäves vänta på taxi mitt i natten. Som tur var fick vi till slut skjuts hem. Annars hade det blivit en nyårsnattspromenad à la 2004-2005 och det hade väl funkat om vi hade haft bättre kläder på oss :-P

2005

Bättre sent än aldrig, men här kommer min summering över året som var:

Årets film: Det fanns många bra filmer, men inget riktigt mästerverk, så jag väljer Star Wars III för dess häftiga uppdrag att berätta en story som alla vet hur den slutar, och dessutom göra det riktigt bra!
Årets egentliga MF-vinnare: Linda Bengtzing - Alla flickor
Årets svenska fotbollsspelare: Zlatan Ibrahimovic. Han är en Gud!
Årets flummigaste: D.A.S.S. på Upsala Stadsteater
Årets utlandstripper: London och Tallinn (Inom loppet av en vecka...)
Årets flopp: Martin Stenmarck
Årets svenska TV: Lasermannen
Årets Trio med Bumba: De borgerliga partiledarna
Årets snö: Kramsnö
Årets egentliga ESC-vinnare: Wig Wam - In my dreams
Årets man: Kungen (sorgetalet efter tsunamin!)
Årets kvinna: Anja Pärson. Framkallade glädjetårar efter VM-guldet i super-G.
Årets imitation: Peter Magnusson som Kungen.
Årets SM-guld: Jonevrets järnkaminer...
Årets läskigaste: Natacha Peyre
Årets kväll: Alla tiders Melodifestival på Cirkus. Tror aldrig jag befunnit mig så nära så många legendarer samtidigt.
Årets politiker: Ibrahim Baylan
Årets bästa programledare: Kattis Ahlström
Årets hopp om fred: De väpnade konflikterna i världen minskar.
Årets mest saknade: Anna Lindh
Årets gotlänning: Lottomiljonären såklart!

RSS 2.0