Kärt återseende?

Idag var jag och skrev in mig på mitt nya träningscenter. När jag står i kön märker jag att bakom disken står en tjej som liknar en som gick klassen över mig på högstadiet. Hon var en sån tjej som "alla" grabbar pratade om för att hon liksom var "The One". Yppig, snygg, framåt och smart, behöver jag säga mer? Jag minns också att hon var duktig i fotboll och var med på minst en av mitt lags träningar för att mäta sig med killarna. Mycket riktigt, när jag kommer fram ser jag namnskylten och hör den gotländska stämman klinga, det är ju hon! Självklart vågar mesproppen Wahlgren inte ens nämna något om varken Gotland eller Södervärnskolan, jag menar, det var ju "The One" jag stod och pratade med! En märklig och lite kul händelse en vanlig tisdag i september.

Håller det i sig?

Premier League får gärna vara slut nu, jag menar, titta bara på topp 5:

1 Chelsea      6  4  2  0  12-3     14
2 Liverpool     6  4  2  0   7-2      14
3 Aston Villa   6  4  1  1  12-8    13
4 Arsenal       6  4  0  2  12-4      12
5 West Ham      6  4  0  2  13-1012

Up the Villa!

Skolterror.

Idag skedde ytterligare en massaker med dödsfall i en skola i Finland. Skolor i USA har utsatts för liknande dåd under lång tid. I tidningen läser jag om hur flera fönsterrutor på Gottsundaskolan har krossats i helgen. Hur kan något av det mest demokratiska vi har tvingas utsättas för detta? Hur kommer jag agera ifall något liknande sker på mina framtida arbetsplatser? Hur går elever och skolpersonal vidare i dessa skolor?

Höst.

Igår gick jag en kvällspromenad och det pirrade i hela kroppen när jag gick igenom en lövhög och sparkade undan lövet och fick höra dess fantastiska sprakande. Nog är jag en livsnjutare in absurdum, för jag njuter av det enkla i vardagen, det som alltid kommer finnas.

En annan sak med hösten är ju att saker föds och återföds. Diverse sportserier tar åter igen sin början i sin eviga lunk mot den slutgiltiga tabellen, film- och teaterpremiärerna duggar tätt och skolorna börjar igen. Nog är hösten en underbar tid.

Läs "Makt, mod och motstånd"!!!

Jag har inte ens hunnit läsa 50 sidor i Benny Haags nyutkomna bok "Makt, mod och motstånd", men jag är redan nu oerhört tagen, arg och nyupplyst. Boken handlar om alkoholens roll i samhället idag och är hittills fylld av gripande exempel på hur mycket elände alkoholen ställer till med för en stor del av befolkningen i vårt land. Det känns som att jag kan slå upp vilken sida som helst och hitta ett bra citat, men jag väljer det som står direkt på insidan i bokens början:

"Alla riksdagspartier är överens om att ungefär tio procent av befolkningen har alkoholproblem. 'Då anser jag att vi ska unna de nittio procent som klarar av att handskas med alkohol ett gott glas vin', sa Fredrik Reinfeldt i en TV-debatt för några år sedan. Vad han missade/glömde var omgivningen till den som super. Ta hundra slumpvis utvalda personer - statistiskt sett har alltså tio av dem problem med spriten. På varje högkonsument går det minst fyra personer, en mamma, en pappa, en son, en dotter, vänner, arbetskamrater som alla blir lidande, får försämrad livskvalitet på grund av en annan människas drickande. Hälften av befolkningen har följaktligen alkoholproblem fast de kanske inte dricker en droppe själva. Så måste man prata om kröken! Medge att ett hisnande perspektiv infinner sig när man räknar på det sättet."

Revolution, någon?

Mitt bland avhandlingar och artiklar.

Läs, läs, läs. Det känns som att det är det enda vi gör i kursen Allmänt utbildningsområde II. Vi läser avhandlingar och artiklar och orden bara flyger fram i ett osammanhängande töcken. Visst är det intressant med teorier och så, men ska vi inte få lite praktisk guidning om hur vi ska göra i klassrummet också? Dessutom är det inte så kul med seminariegrupper på 37 personer, fast då får man ju lite vetskap om hur det känns för barn i stora barngrupper.

En populärversion av en avhandling vi har läst heter: "I en klass för sig - Genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer". Visst låter det ohyggligt fel att säga "Det är ett av mina favoritämnen!"?

Idag var jag och Anna (nyanställd Juniskonsulent som jobbar parallellt med Seth tills han blir pappaledig) på Katedralskolan och försökte värva Junisledare. Vi stod i korridoren med en tävling och så besökte vi 2 BF-klasser. Det var väldigt mysig stämning med en lärare som har ett rullande schema över elever som börjar med att ropa upp vilka som är närvarande, och som följer upp det med att läsa en dikt som eleverna får diskutera. Vi ville verkligen sitta kvar kändes det som.

Dessutom har jag köpt en ny cykel sen jag skrev senast, men det är en helt annan, egen, fantastisk liten historia.

Back to ILU and Gene Hunt..

Så är man då tillbaka på ILU, eller vad de nu kallar sig, den där institutionen där ingen verkar ha koll på någonting. Men men, det reder sig nog, någonting kanske man lär sig?

Igår började Ashes to Ashes, den fristående fortsättningen av den fantastiska serien Life on Mars på ettan. Jag kände direkt att den inte på långa vägar kommer bli lika bra som Life on Mars, men självklart kommer jag följa den, mest för Gene Hunts skull, en fantastisk karaktär.

Och ikväll är det Dramatenföreställning på SVT i 3 timmar och 40 minuter med laguppställningen Ramberg/Ekblad/Granath. Visst måste man titta litegrann i alla fall?

RSS 2.0