Hösten är här!

Nu blev plötsligt vindarna kalla och höstterminen startade upp i måndags med registrering på kursen Engelska HS3. Det ska bli en rolig och intensiv kurs så det ser jag mycket fram emot!

Det är också uppstarter för verksamheten med Junis och IOGT-NTO-rörelsen i Uppsala län. Jag lär mig massa nytt hela tiden i mina uppdrag, vilket är både lärorikt och tärande. Jag känner redan nu att jag inte vill sitta kvar efter nästa årsmöte, för sista året i min utbildning vill jag lägga lite krut på. Sen kommer det nog dröja några år innan jag tar nåt styrelseuppdrag för först vill jag komma ut i arbetslivet och stadga mig i min yrkesroll. Men självklart kommer jag fortsätta vara teaterledare, om det så blir i Gunsta, Visby eller någon annan ort.

Idag var Ida, jag och Per och såg Uppsala krönikespel, vilket var väldigt intressant! Det har ju varit väldigt många historiska "events" i den här staden. Det roligaste var när det berättades att många som var med och byggde Uppsala domkyrka faktiskt aldrig fick uppleva den färdiga konstruktionen då det tog ca 150 år att slutföra bygget! Och vi som gnäller idag ifall vägarbeten, byggnationer och annat tar längre än 1 år..

Dagens citat

Läser Gotlands Tidningar via helagotland.se om min gamla skola som firar 30 år i år. Detta citat kommer från en kille som precis börjat ettan:

"Jag har en lillebror. Men han har nyss kommit ut från mammas mage. Eller inte precis nyss, han är kanske två år"

Life on Mars is over

Om ett litet tag kommer jag tycka att det var helt briljant att bara göra två säsonger av Life on Mars, men just nu sitter jag bara och vill se mer, mer, mer! För det har ju verkligen varit en så bra, intressant och genomtänkt serie som helt plötsligt bara inte finns längre.

Nu sitter jag och läser vidare om serien på olika sidor och hittar massa intressanta saker, bl.a. likheten med Trollkarlen från Oz. Huvudpersonen reser till en annan plats/tidpunkt där han/hon träffar på nya bekanta som delar erfarenheter med varandra och får se saker ur nya perspektiv. Skillnaden är att Sam stannar kvar hos sina vänner så att han verkligen får känna att han lever, istället för att leva i en samtid där ingenting längre känns intressant eller värt att förändra. Jag drar mig också till minnes att Gene Hunt kallat Sam för just Dorothy vid flertalet tillfällen!

Well well, det kommer väl nya tv-serier och filmer som har något att berätta, det är bara att hoppas att film- och tv-bolagen fortsätter satsa på det istället för att bara rikta in sig på ordjakter, bondfruar och idoler. För i så fall vill jag liksom Sam vakna upp i en annan tid då ingen kan stava till dokusåpa.

Barndop och jäkelskap

Imorgon ska vi på barndop. Har inte varit på barndop sen första kusinbarnet Herman döptes 2001. Sedan dess har det bland kusinbarnen tillkommit en Hampus, en Harry, en Lukas och en Stina men dessa barndop har jag tyvärr missat så det ska bli kul att få vara lite kyrkligt högtidlig och se Haley döpas imorgon.

Det är spännande det där med namn på barn. Jag har inte riktigt någon klar bild av vad mina barn ska heta. Det måste ju vara ett namn som klingar fint när man säger det. Jag minns att jag fastnade för ett namn när jag var lärarvikarie i Visby. Jag hade ett upprop och namnet Rolanda klingade så vackert när jag ropade upp det så nog blir det Rolanda min eventuella tös får heta ;-)

Och varför säger man barndop egentligen? Det är ju i de flesta fall ett barn som döps så varför inte bara säga dop?

Höstlängtan

Nu när sommaren äntligen tagit lite fart börjar jag få min sedvanliga höstlängtan. Tidig höst och tidig vår är mina absoluta favoriter på året. Det som är så fantastiskt med hösten är att allt startar på nytt igen. Skolorna, jobben, TV-programmen, teatrarna, föreningsverksamhet etc. Det blir lite härlig nybyggaranda och nyfikenhet igen efter sommardvalan.

Hösten kommer bli intressant. Ska läsa kursen Engelska HS3 som är en kurs som innehåller både didaktik, skolförlagd utbildning och en Englandsresa! Det ska bli kul att se vad det fantastiska lärarteamet Glover/Roos kokar ihop åt oss :-)

I övrigt blir nog hösten som vanligt med fotbollsdömningar, uppstart med Gunstabusarna, Junis-aktiviteter och ytterligare försök att bli en bättre människa genom att träna mer och äta nyttigare. Dessutom kommer lillsyrran att bo på Arken ett år så det ska bli kul att ha någon att freaka ut med :-P Bara inte utfreakningarna gör att folk flyttar från Arken ;-)

En annan sak jag älskar med hösten: Uppstarten av Premier League! Jag kommer heja på mitt kära Aston Villa även i år, trots att jag tror att resultaten kommer bli ganska dystra. I övrigt ska det bli kul att se hur det går för Svennis i Manchester City och hur Chippen kommer utvecklas i Bolton.  

RSS 2.0