Bra gen.rep = Dålig premiär?

Idag hade vi generalrepetion med vår pjäs och det gick verkligen super! Viss, alla repliker sitter inte där de ska men bara jag visar barnen en gest eller säger ett ord så kommer repliken som ett rinnande vatten. Men det känns onekligen bra. Frågan är då hur premiären kommer att gå efter ett väl genomfört gen.rep. Det brukar ju vara så att om gen.repet är piss så brukar premiären bli succé och tvärtom. Jag får hoppas på det bästa helt enkelt och det känns som att allt kommer gå vägen. Ska bli kul att se alla andra gruppers pjäser också och så får jag se vilket ess jag plockar ur rockärmen när det gäller lördgens ledarspex ;-)

Nip/Tuck is back!

SVT var riktigt snabba med att komma igång med säsong 3 av Nip/Tuck. Var totalt skrämd de första minuterna. Hade Christian Troy verkligen blivit mördad av The Carver? Hur skulle serien kunna fortsätta utan den mest färgstarka karaktären? Som tur var så var allt bara en drömsekvens och jag kunde börja andas igen. Fortsättningen lovar gott med intriger som den långt utdragna skilsmässan mellan Sean och Julia, Christians fortsatta kamp med sig själv och inte minst: Who is The Carver? Stör mig inte söndagar 21.20 och framåt, för då är jag i Nip/Tuck-land.

Biografproblem, Teaterförberedelser och Seriepremiär

Alltså här sitter jag med tre biocheckar och bara väntar på att gå iväg och se lite bra film. Det är bara ett krux. Biocheckarna gäller på SF. Alla bra filmer går på Astoria. Hör bara här: Brokeback mountain, Pingvinresan, Good night and Good Luck och Syriana på Astoria jämfört med Basic Instinct 2, Firewall, Scary Movie 4 och Tjocktjuven på SF. Är det bajs eller vad? Biografmonopol tillbaka någon?

Sitter och förbereder mig lite inför teaterpremiären nästa vecka. Gör massa roliga skyltar som vi ska ha i vår scenografi. Näst sista repetitionen i onsdags gick sådär, barnen glömde repliker, kulisser rasade och stämningen kändes nervös och stressig. Precis som det ska kännas veckan innan premiär alltså, vilket jag självklart förklarade för barnen. Det känns som vi kommer rocka nästa helg. Speciellt när alla verkar ha hittat sina karaktärer och perfekta kläder och smink därtill. Hotell Tranan blir bäst!

Imorgon är det seriepremiär för Division IV Uppland och jag ska vifta flagga i Österbybruk. Alltid lika kul att komma till fotbollsplaner man aldrig varit på förut. Återstår att se hur planen ser ut. Om det är himmel eller helvete alltså. Det får mina skor avgöra efteråt antar jag.

RSS 2.0