Molnlycke, Gothenburg next

Om en timme pyser jag iväg till Wendelsberg på teaterledarkurs. Ska bli kul att återse de fem s:en: skolan, syster, skojiga människor, Sibylla och Statoil. haha. Hoppas också att kursen blir skoj, ska se vad dom kan hitta på för nåt nytt åt oss gamlingar. Blir mysigt att åka tåg också. Ska sitta och filura i 3 timmar om fransk fonetik, roligt va? Återkommer på söndag, puss och kram!

Roligaste filmer

På lördag ska Folktoppen lista de 10 roligaste filmerna genom tiderna. Här är några som borde finnas med:

En fisk som heter Wanda
South Park: Bigger, longer and uncut
Producenterna (el. Det våras för Hitler)
Det våras för sheriffen
Det våras för Frankenstein
Life of Brian
Picassos äventyr
Leif
I hetaste laget
Den nakna pistolen

KooKoo

Glömde skriva igår, attans attans, vad kommer hända nu? Är jag på väg att tappa kontrollen? Har jag blivit anfallen av mördarsniglar? Nädå, nu lugnar vi ner oss en smula.

Dagens citat "En himla trevlig fjortis. Två himla trevliga fjortisar" Professor Lars-Göran beskriver skillnaden mellan adverb och adjektiv. (Adjektiv kan böjas, inte adverb)

Lite svensk schlagerpoesi.

Och ej särskilt dyrt att åka Cadillac, man var rik man hade råd.

Mörkret ger skydd ifrån tiden som går.

Jag går in i hissen, och trycker på...7!

Varför är kärleken röd? Varifrån får den sin glöd?

Livet är som ett träd, utanför mitt fönster, bladen vissnar ner, faller faller ner för marken här.



Sonntag (sen uppdatering)

Idag såg jag Naken-Janne igen med sin cykel. Börjar tro att han förföljer mig.


Sista dömningen för säsongen idag, ska bli skönt med lediga helger igen, men tyvärr något fattigare. hehe.


Jag tycker Natacha Peyre är jätteläskig.


På fredag ska jag till Sveriges framsida och gå på kurs. Ska bli härligt att umgås med alla teaterdårar igen. Mysigt att åka tåg genom hela Sverige också. Bara sitta i fyra timmar och rälsas fram i lagom snabb fart med fonetikböcker och en flaska Cola väl till hands. Får se om syrrans överslaf på Hilton håller för mig, så jag inte krossar henne. haha.


Igår listades tidernas bästa programledare i Folktoppen. Snart är Peter Jidhe där. Han är nog det bästa som hänt svensk tv sen...färg-tv:s intåg?


Björn Kjellman som deltagare i Melodifestivalen? God damn it, han ska vara programledare!


FC Z

Igår var det premiär för den nya "dokkusåpran" (för att citera Glenn Hysén) FC Z, en dokusåpa om 15 "nördar" som aldrig spelat särskilt mycket fotboll och som ska bli tränade av just Glenn Hysén och bli ett samspelt lag och som mål möta allsvenska Djurgården. Oj så skoj det var! Skrattade högt flera gånger åt alla killars charmiga töntighet och roligast var Avsparks expertkommentarer som om matchen mot Hammarbys F14 var en "riktig" match. Kommer med nöje att följa detta lag på deras jakt mot framgång och berömmelse :-D

Högre studier

Har funderat på en sak. Varför blir undervisningen mindre och mindre gemytlig och avslappnad ju äldre man blir? När man gick på lågstadiet sjöng man när någon i klassen fyllde år, ibland fick man glass, man åkte på roliga studiebesök, man sjöng glada sånger och filosoferade om vardagsfrågor. På universitetet vet inte lärarna vad man heter, umgänget med klassen är begränsat näst intill obefintlig, undervisningen bedrivs med eleverna sittandes i timmar och någon glass är det aldrig tal om. Varför måste allt bli så spänt och allvarligt bara för att man är 21 och inte 8? När jag blir lärare ska jag försöka återinföra lite glädje och slapphet i all den betygshets som råder på gymnasiet. Bjuda på hembakta bullar, sjunga på födelsedagar, fixa roliga föreläsare och utflykter. Bara för att få mina elever att inse att livet inte är så allvarligt, egentligen. Nu har jag skrivit detta manifest, så nu finns det här ifall jag glömmer bort det om 4 år. Jag tror inte jag kommer glömma.

Popklassiker

I lördags listades de 10 största svenska popklassikerna i Folktoppen...Här följer några som förtjänade att vara med:

Jakob Hellman - Hon har ett sätt
Raymond och Maria - Ingen vill veta var du köpt din tröja
Lisa Ekdahl - Vem vet
Nordman - Vandraren
Magnus Uggla - Astrologen
X-models - Två av oss
Mauro Scocco - Till dom ensamma
Per Gessle - Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)
Lena Philipsson - Dansa i neon
Peps Persson - Oh boy!

Naken-Janne

Idag cyklade jag och en påklädd Naken-Janne förbi varandra. En lagom bisarr upplevelse.

Stand Up Comedy

Ikväll var jag på Reginateatern och avnjöt 1 och ½ timme Stand Up Comedy med först Ann Westin och sedan Johan Glans.

Ann Westin var färgglatt klädd och allmänt härlig i sina tankar om hennes tidigare liv som undersköterska, hennes kroppsvikt, 70-talet, tonårsdottern och sitt silverjubileum som singel. Hennes grimasarande och gester var oslagbara och rörelsemönstret var ömsom trippande ömsom stampande. En rolig göteborgare som lockade fram många goa skratt.

Johan Glans, en sorts mix mellan Jan Rippe och Per Fritzell i Galenskaparna & After Shave, har sedan en tid tillhört mina favoriter och han gjorde mig inte besviken ikväll. Med sitt spelade osäkra kroppsspråk lockar han fram skratt bara av att röra sig och hans beskrivning av kor på landet kontra kor på Skansen var klockren. Dessutom hade jag en liten dialog med honom, spännande va?

Kort sagt, en underhållande kväll på en av mina favoritplatser här i Uppsala.

Nip/Tuck

Gårdagens avsnitt av Nip/Tuck var säsongens hittills allra bästa. Kanske t.o.m. det bästa avsnittet någonsin? Så många intriger som behandlades och som utfördes så ruskigt bra av skådespelarna så att jag blev helt andfådd. Seans bilolycka, råttan Friskys död, beslutet i faderskapsmålet, hajdykningen och avslutningen med Julias avslöjande för Christian...Denna serie är fantastisk och jag hoppas att nivån kan hållas lika högt, det återstår bara att se hur många säsonger den kommer rulla. Jag kommer i alla fall sitta klistrad framför varje avsnitt och följa ödena och äventyren kring plastikkliniken i USA.

Just another manic Sunday

Förstår inte varför folk (och just nu mest gotlänningar) gnäller över övergången till Digital-TV. "Det är för dyrt" brukar det låta. Men herregud, har man råd att skaffa en, två eller t.o.m. tre TV-apparater har man väl råd med en sketen box och eventuellt en ny antenn?

På tisdag ska jag på Stand Up Comedy med Johan Glans och Ann Westin. Det ska bli sköj.

Har röstat i kyrkovalet idag. Klart jag utnyttjar all demokrati jag kan åtnjuta.

IFK Göteborg-Djurgården imorgon. Fotbollsfest förväntas.

Det är kallt att inte ha ett fungerande element så här i den stundande höstkylan.

Massa filmer att se på bio nu. Zozo, Tjenare kungen, Willy Wonka, Crash etc. Och så måste jag se Dogville innan jag ser Manderlay. Såg lite av Stinas intervju med Lars von Trier. Ytterst speciell snubbe.

IOGT-lokaler

Har i helgen bekantat mig med ytterligare en ny IOGT-NTO-lokal, och jag blev inte förvånad. Ganska trångt, lite småskitigt på golvet, ihopfällbara bord, massa gamla planscher, ett kök utrustat med gamla prylar, de blåa sångböckerna, ja allt verkade finnas på Rosenlund i Uppsala. En enslig stuga i gul färg. Är jag medlem i en rörelse där tiden stått stilla sedan 1879 eller är det en rörelse som lyckas blanda tradition och förnyelse på ett underbart sätt? Jag tror och hoppas på det senare och bevarar gärna de gamla lokalerna...Men snälla, dammsug golvet ibland :-)

start på ledarutbildning

Det gick rätt bra idag på första dagen av teaterledarutbildningen. Det skulle ha varit 5 deltagare, men i sista stund ringde 2 av dem och sa att de var sjuka. Lite irriterande att de ringde så sent...Så många av lekarna och övningarna blev rätt meningslösa att köra, men det funkade ändå. Får se nu om de vill bli ledare inom Junis, och får försöka fixa snabbutbildning för de andra två. Något måste man ju göra som styrelseledamot i Junis Uppsala.

Skulle bara kopiera...

Idag skulle jag till IOGT-expen och kopiera lite papper och hämta material till ledarkursen i helgen. I kopieringsrummet träffade jag på Kristina Rosen som jobbar för NBV och även har ansvar för Gotland. Henne har jag bara pratat med i telefon och mejlat nån enstaka gång så hon tyckte det var kul att jag var där och vi pratade lite om Gotlandsgrupper och så. Sen är det tydligen alltid tårtfika på torsdagar så då fick jag fika med konsulenterna Seth och Ullie, kanslisten Jenny och en praktikant som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi diskuterade gamla Kalle Anka-figurer, Seth pratade om sin "Absolut IOGT:are-lista" och Ullie filosoferade om Seth gift sig borgerligt eller inte. Sedan kom ytterligare lite folk och högg in på tårtan. Därefter diskuterade jag vidare med Kristina, gav henne lite nummer till teaterledare på Gotland. Sen fixade jag lite praktiska saker inför kursen, fick diplom av Seth att dela ut och ett flak godtemplardricka beslagtogs för att använda i helgen. Sen cyklade jag hemåt. Och jag som bara skulle kopiera...

Galenskaparna & After Shaves nya film!

Nu börjar inspelningen av Galenskaparna & After Shaves nya film. Tjoohoo! Den verkar bli intressant. Förutom GAS-gänget är bl.a. Krister Henriksson och Örjan Ramberg med och bröderna Eriksson ska spela det de egentligen skulle ha varit, nämligen gymnasielärare. Filmen ska vara helt utan sång- och dansnummer och vara mer inriktad på manuset. Den enskilde medborgaren ska filmen heta och jag hoppas det blir det riktiga mästerverk och erkännande som Claes Eriksson förtjänar. Guldbaggar? Kritikerhyllad? Stor konst? Hoppas, hoppas, hoppas.

Spellista ESC 80-tal

Schweiz 1980 - Cinéma med Paola del Medico
UK 1981 - Making your mind up med Bucks Fizz
Danmark 1982 - Video Video med Brixx
Israel 1983 - Hi med Ofra Haza
Italien 1984 - I treni di Tozeur Alice & Franco Battiato
Finland 1985 - Elökään elämä med Sonja Lumme
Belgien 1986 - J'aime la vie med Sandra Kim
Norge 1987 - Mitt liv med Kate Gulgrandsen
Holland 1988 - Shangri-La med Gerard Joling
Tyskland 1989 - Flieger med Nino de Angelo

PS. 5 anmälda till teaterledarutbildningen än så länge! Roligt va! DS.

Passé simple

Har ägnat dagen åt lite härlig fransk grammatik. Vad sägs om reflexiva pronomen, verbkonstruktioner och temaformerna av être och avoir? Très intéressant, n'est-ce pas?

Ikväll är det rejäl fotbollsafton. Först Djurgården mot Malmö, därefter West Ham mot Aston Villa. Kan det bli bättre? Längtar för fullt och hoppas på vinster för mina kära lag.

Idag gick jag förbi en annan kille som heter Per och samtidigt körde en bil förbi oss med bokstäverna PER i registreringsnumret. Det tyckte jag var väldigt läskigt.

Musik för själen: Anna Ternheim-Shoreline samt U2 - City of blinding lights.

I lördags röstades roligaste TV-figuren i Sverige fram och vann gjorde brandmannen Greger från Nilecity. Det som slår mig är hur pass dominerad listan var av män. Kanske inte så förvånande med tanke på hur svensk humor har sett ut sedan TV:s barndom. Kvinnliga komiker har väl en tendens att mer spela sig själva, utan att skapa figurer. Vad vet jag.

Elfte september.

För två år sen dog Anna Lindh. Ett onödigt jäkla mord. Varför skulle just hon, Sveriges blivande statsminister, förrövas? Kort efter dådet gick jag utanför NK med min vän Jessica, såg alla blommor, alla hälsningar, alla tunga allvarliga miner hos folk som stannade upp. Hur kunde detta hända? Hur kan ett mord ske i Sveriges största varuhus, fullt av människor en alldeles vanlig vardag i september? Och hur kan ytterligare ett mord på en viktig politiker ske i en demokrati som Sverige? Med Anna Lindh, och Olof Palme med för den delen hade Sverige och världen kanske sett annorlunda ut, det är i alla fall vad jag tror. Två människor med stora hjärtan och idéer som brutalt tas ifrån oss. Det är för jävligt. Det får inte hända igen.

Nya jeans och Kulturnatt

Per har köpt nya jeans för 398 kronor. Så dyra jeans har Per aldrig köpt. Revolutionerande va? haha.

Ikväll är det Kulturnatten här i Uppsala. Var nere och kikade en sväng. Mycket folk, för mycket folk för mig så jag var bara nere i en och en halv timme. Hittade inte så mycket kulturellt, mest varmkorvgubbar och lakritsremmar. Var inne på Stadsteatern, funderade på att se en öppen repetition, men jag tycker det förstör lite av spänningen när man väl ska gå och se pjäsen, så jag gick bara ett varv och kikade. Ville gå ner på Galleri London, ett nytt galleri som ligger där det förr i tiden var toaletter, men kön var bajslång, så det orkade jag inte med. Den största händelsen ikväll är väl Latin Kings, men jag vet inte om jag ska gå, orkar nog inte. Imorgon ska jag döma fotboll, det är kultur om något!

...kom på det!

Nu har jag kommit på vad jag skulle skriva igår! Märkte att jag hade fått in 1110 kronor på mitt konto. Mycket märkligt tyckte jag, men det visade sig vara pengar från Skatteverket. Så trots att jag inte deklarerade fick jag pengar tillbaka. Visst är det ett underbart land vi lever i?

Skulle skriva något...

Hmm. Skulle skriva något här...Kommer inte ihåg vad bara...Jaja, får väl skriva lite om allas vår Zlatan då.
Efter en match som måste ha varit en av de tråkigaste jag har sett, så finns ändå Zlatan som förgyllare av matchen. Drivet, skottet, den försenade glädjen. Grymmaste målet på länge. Jag började nästan gråta där i min fåtölj. I alla fall skakade jag av glädje. Fotboll är härligt, inte sant?

Uppskjuten dag.

Usch vilken uppskjuten dag det blev idag. Skulle ha haft föreläsningar och lektioner mellan 10-14, men första lektionssalen var dubbelbokad så det blev 12-16 istället. Detta ledde till snabb lunch, knappt nåt att äta innan jag skulle till Gunsta och starta upp teatergruppen, dit det bara kom 2 personer, p.g.a. trötthet efter klassresa, så då fick jag åka hem och nu sitter jag och köttar i mig Gorbys. Gillar inte när folk rubbar mina cirklar. Now, soccertime!

Varmt och tröttsamt

Idag är det varmt, eller är det bara jag som tycker det? Inte så där behagligt varmt utan äckligt och klibbigt...Känner mig trött också. Kanske är jag på väg att bli sjuk? Nä det vill inte Per. Per ska aldrig mer bli sjuk i hela sitt liv. Friskhet framför allt! Kan man ju alltid hoppas och så ligger man till slut där och kvider. Får öppna dörren, släppa in lite luft samt vinka till förbipasserande. haha.

Slitz och annat

Blev nyss uppringd av en snubbe som försökte kränga Slitz till mig. Jag lyssnade till vad han hade att säga, besinnade mig och tackade vänligt nej tack. Var fick du mitt nummer ifrån din jävel tänkte jag säga, men jag är ju en snäll man så det sket sig.

Var och informerade om teaterutbildning på Bolandsskolan idag och körde Superman med över 50 elever! Det var riktigt intressant. Kan också informera att andra gången insåg jag att jag var ensam kyckling kvar...trodde jag. Fick syn på en ny kyckling, defilerade de två sista fjärilarna och krokodilerna och gav ifrån mig ett rungande Superman. Gött.

Now, The Simpsons!

Dimanche

Sverige vann! Tjoohoo. Isaksson regerar, Zlatan volleysparkar, Lagerbäck stoltserar. Känns sehr gut!

Imorgon ska jag informera om teaterledarutbildning på Boland. Planerar att köra Hey Ho Mosquito med dem. Flipp eller flopp? We will see...

...och på onsdag börjar teatersäsongen i Gunsta. Jag har storslagna planer. Får se hur barnen tar det.

Söndagar har blivit Nip/Tuck-dagar igen. Härligt härligt...

På fredag fyller pappa år. Vad ska jag köpa till en 54-åring? Förslag?

Katrina and The Waves har sannerligen fått en ny innebörd...

Nästa vecka i franska A: Albert Camus, grammatik, fonetik och en fransman som föreläser om Frankrikes samhällsliv och kultur tisdagar 8-10. Inte sova...

Partiledardebatt ikväll. För Guds skull Göran, gör något! Aftonbladet hade en genomgång av hur en borgerlig regering kan se ut. Låt inte mardrömmen bli sann.

Global Fußball OK!

Snart avspark för VM-kval-matchen Sverige-Bulgarien. Fotbollsnerverna är på helspänn. Ett viktigt steg mot VM nästa år kan tas ikväll. Hoppas Kroatien förlorar också så blir allt frid och fröjd. Jag tror på 3-1 med Kim, Chippen och Zlatan som målskyttar för Sverige. Deutschland, hier kommen wir!

Fångad av en stormvind

USA kan fixa krig mot Irak, Afghanistan eller något annat enligt dem ondskefullt land, och "ställa allt till rätta och demokratisera" dessa länder. Men att ta hand om sitt eget land när det drabbas av kris verkar inte vara lika lätt. Förmodligen används alla resurser till Irakkriget, jag vet inte. Något är sjukt i det stora landet i väst. Eller något, det mesta kanske man borde uttrycka det. What to do?

Första september

Nu börjar september 2005, hjärtligt välkomna till denna månadslånga föreställning. Vi hoppas kunna bjuda på fallande löv, frisk luft och värmande höstsol. Vi vill gärna att ni spänner fast era säkerhetsbälten ifall blåsten skulle bli alltför hård. Om det känns förvillande likt augusti 2005 eller någon annan passerad månad, var god kontakta vår reception på mejladressen [email protected]. Vi erbjuder ett visst antal nya biofilmer, ny musik från gamla artister, böcker som ingen trodde skulle bli skrivna, fester som tar slut redan innan de börjat, kläder som ingen kommer vilja befästa sig vid om 5 år, kvällstidningsrubriker som innehåller mer trycksvärta än någonsin och mycket annat. Våra politiker kommer fortsätta klaga på varandra istället för att samarbeta, även fast di blåe kämpar tappert men utan kraft. George W. Bush kommer säkerligen hålla tal runt den 11 september, Göran Persson likaså. Ett par nyfödda kan komma att födas medan en del istället blir nydöda. September 2005 framställs helt utan inverkan från korrupta företag och vår organisation står sig stark jämfört med tidigare månader. Övrigt som är värt att notera under vår färd: restaurangvagn minimal, kungafamiljen förbikörd, USA återfunnet, platta madrasser, djupa buktalare, ja kort sagt allt kan hända. Är du redo? Vi börjar nu. Det är dags.

RSS 2.0