Mitt minne är formidabelt.

Ibland blir jag förvånad över vilken kapacitet jag har i mitt minne. Har efter lite googlande hittat att det ju faktiskt var Roger Pontare som jag såg i en föreställning på dagis:

Från Gotlandsmusikens hemsida:

Grönsakernas hemliga liv är en barnmusikal och bok som vi arrangerat för oss och en sångare/ aktör samt en trädgårdsmästare.

Sångare var första turnèn Roger Pontare och gången därefter Johan Samuelsson.

Och visst kommer jag ihåg att det var en musikal om och med grönsaker, han som spelade dill var klart coolast.


Celebert besök på Gottsundaskolan.

Klockan var väl strax efter 9 och jag satt med lite annan personal och drack te i personalrummet då det plötsligt kliver in 2 män, av vilka jag endast ser deras ryggtavlor. Jag hör samtidigt surr utifrån korridoren och hör ord som "fotboll", "landslaget" etc. och det börjar rulla i mitt huvud att det nog är en känd fotbollsspelare som står vid kaffeautomaten. Och mycket riktigt så vänder sig den forne landslagsbacken Johan Mjällby om och tittar på mig i någon sekund för att sedan gå ut. Damerna i mitt sällskap vänder sig då till mig och undrar: Vem var det där? Jag svarar: Det var Johan Mjällby varpå en säger "Jahaaaaa", den andre "Ja, visst var det!" medan den tredje ser ut som ett levande frågetecken.

Mirakel händer även i den kommunala skolan, glöm inte det! Mina tre största stjärnor jag mött på skoltid:
1. Annika Holm. Känd författare som kom till oss på lågstadiet och läste ur en av sina böcker.
2. J-O Waldner. Pingisstjärnan, den största artisten inom svensk idrott som tränade i Södervärnshallen inför en landskamp senare på kvällen.
3. Ferenc Göndör. En av de överlevande från Förintelsen. En upplevelse och ett möte som var fascinerande.

Har dessutom ett svagt minne av att jag såg Roger Pontare i nån musikal när jag gick på dagis, men för all del, jag kan ha fel.

Can't get Britney out of my head.

Vad ska man säga? Britney Spears nya låt, Gimme more, är helt fantastisk. Enkel pop är skiten! (Eller Simple pop is the shit! om ni så vill)

Två saker jag skulle skriva om förra veckan..

Har haft två saker som jag haft i mina "Måste-skriva-i-bloggen-tankar". Egentligen borde jag skrivit det förra veckan, men får väl skriva så här istället:

Föregående veckas citat:
"Öh, du ser ju ut som en seriefigur...Milhouse!" / Ett uttalande om mig av en kille i 6:an på Gottsundaskolan

Föregående veckas mest absurda händelse:
Att vara och träna på SATS och plötsligt få höra den fantastiska Canneloni Macaroni med Lasse Holm pulsera ut ur högtalarna. Jag var förmodligen den enda i rummet som fullkomligt älskade att gymma loss till den :-P

Äntligen ute i verkligheten.

Den här veckan och de två nästföljande är jag ute på praktik i Gottsundaskolan, en skola som ligger i ett av Uppsalas invandrartätaste områden men som har barn som bor både i Gottsunda och Sunnersta, där det i princip bara bor övre medelklass. Det är alltså en minst sagt spännande skola där elever med vitt skilda bakgrunder möts dagligen i en gammal, hederlig kommunal skola med sunkiga korridorer, 10 år gamla läroböcker och dassig ventilation.

Men oj vad kul det är! Just nu är jag mest observerare och ser hur lärare lägger upp lektioner och så, men jag får även rycka in och hjälpa till vid bänkarna, både med ämnesfrågor och mer disciplinära saker som att rycka tag i elevers mobiltelefoner. Nästa vecka ska jag undervisa i två nior och två sexor och det ska bli spännande att se vad man får för respons.

Det är dock tröttsamt att gå upp 6.30 varje morgon och inte komma hem förrän vid middagstid. Såna rutiner har man ju vant sig av med under studietiden. Men samtidigt är det skönt, jag känner att jag får någonting gjort under dagen istället för de många degar- och slötimmar som det lätt blir.

Imorgon åker jag till Wendelsberg på teaterledarkurs, eller i mitt fall: inspirationshelg. Efter en helg på Wendelsberg brukar jag oftast få igång kreativitetsmaskinen på stort allvar igen.

RSS 2.0