MF 2007 - Delfinal 1

Efter ett antal genomlyssningar kommer här mina kommentarer och ranking inför delfinalen i Jönköping imorgon:

Elin Lanto - Money
En härligt simpel pop-bagatell som klistrar sig fast direkt. Och textraden "Show me what it takes to be a real rich bitch" är definitivt en del av 2000-talets schlagerpoesi. Hon är dessutom 84:a vilket alltid är plus.
 
Andersson & Gibson - Anything but you
Jag hade inga som helst förväntningar på den här låten. Men oj vilken pärla! Stämningsfull, söt och sångare av klass. Kan den gå till final? Tveksamt, men jag skulle bli glad om den gjorde det!

Anna Book - Samba sambero
En G:son på tomgång och en flåshurtig Anna Book. Nej det här är fruktansvärt dåligt. Brassarna gråter. Men visst fan fastnar refrängen ändå.

Addis Black Widow - Clubbin'
Skönt gung, men låten kommer absolut ingenstans. En sån där låt då hela svenska folket går och pissar alt. hämtar mer chips.

Andreas Lundstedt - Move
Den här blir farligare och farligare för varje lyssning! Mördande beats och häftig refräng till trots, det är något som fattas. Kanske är det att Andreas Lundstedt inte kan bära upp sin egen låt?

Tommy Nilsson - Jag tror på människan
Ja vad ska man säga. Hur kunde det bli så här Tommy? Du som sjöng bästa schlagern genom tiderna 1989 har alltsedan dess bytt ner dig totalt. Detta är ett vrålpekoral utan dess like, men går säkerligen vidare ändå.

Sofia - Hypnotized
Nä men vad intressant, det här har vi aldrig hört förut! Vad hette du sa du? Elena Paparizou? Sertab? Dana International? Intetsägande så in i Medelhavet...

Uno Svenningsson & Irma Schultz Keller - God morgon
Ja, Uno är en av Sveriges bästa sångare. Ja, Irma sjunger rätt hyfsat hon med. Ja, den här låten har sina ljuspunkter. Men nej, nej, nej, den är alltför tjatig och odramatisk.

Min ranking lyder som följer:
1. Elin Lanto
2. Andersson & Gibson
3. Andreas Lundstedt
4. Uno Svenningsson & Irma Schultz Keller
5. Tommy Nilsson
6. Anna Book
7. Addis Black Widow
8. Sofia

Kommentarer
Postat av: Emelie-Marguerite

irma irma irma irma ;)

2007-12-10 @ 18:14:07
URL: http://www.realemelie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0