Nä du, Björklund..

Nu har major Björklund slagit på stora trumman igen. Från och med i höst blir det skriftliga omdömen till alla elever i ettan och uppåt. Skolorna är dessutom "fria att både sätta icke godkänd och skriva sociala omdömen om eleverna."

Vad är den pedagogiska tanken med detta?

Inte nog med att ett barn som har svårt i skolan redan känner sig utsatt, nu ska han/hon få det på pränt också, och en sådan stämpel är ju inte så lätt att tvätta bort.

Har Jan Börklund över huvud taget tagit del av den forskning som finns om betyg och bedömning i skolan? Eller vill han bara vinna populistiska röster genom att kalla en av världens mest framgångsrika skolsystem för "flumskola"? Om inte annat kan han ju gärna läsa den här artikeln: http://www.fokus.se/2007/11/forskare-sagar-betygshetsen/

Och hur mycket tid kommer inte gå åt till att administrera dessa skriftliga omdömen? Det är väl lärarna som ska göra det gissar jag och då blir deras administrativa börda än större och mindre tid går åt till det de faktiskt är utbildade för, nämligen att lära ut.

Jag blir bara trött.

Kommentarer
Postat av: Mam

Hej sonen,
sänd dina rader direkt till Björklund via e - post: [email protected]
Det bästa sättet han kan få synpunkter på är naturligtvis från någon som just nu utbildar sig till lärare.
Kram från Mam

2008-01-16 @ 16:47:17
Postat av: u

God! Kan han ge sig?! Vart är vårt samhälle påväg?!

2008-01-17 @ 11:28:17
URL: http://browneyedgirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0